7 de març del 2014

L'empresa anuncia que no arribarà als 45 dies d'indemnització

La quinta sessió del període de consultes ha servit perquè els representants de l'empresa anuncien que no arribaran a una indemnització de 45 dies per any treballat.

El Comité  ha entregat un informe preliminar i provisional que contradiu les causes aportades per l'empresa per a justificar el tancament de RTVV SAU. La reunió de hui s'ha centrat en la qüestió jurídica. Els representants dels treballadors hem argumentat que la decisió del Govern valencià es considera una represàlia contra els treballadors de RTVV després d'una sentència contrària que anul·lava l'anterior ERO. El Comité d'empresa entén que tot va ser una ficció i que, fins i tot, no s'està complint la llei, ja que l'objectiu és acomiadar treballadors però mantindre el senyal a dues empreses privades de televisió.

Els representants dels treballadors hem reiterat que encara és possible revertir la situació, suspendre l'ERO i iniciar una nova negociació que done viabilitat a RTVV SAU. En aquest sentit, hem insistit a la part negociadora de l'empresa que trasllade a la Generalitat aquestos plantejaments i reconduïsca la situació com ha fet en altres entitats públiques valencianes.

La part social també s'ha queixat de les deficiències de la Memòria de l'Empresa pel que fa al Pla d'Acompanyament Social, ateses les dificultats de recol·locació en el sector audiovisual valencià que ha provocat el propi tancament de RTVV SAU. En eixe sentit hem reclamat mesuresd com ara un pla global que incloga recol·locacions o prejubilacions, entre d'altres mesures per a col·lectius amb difícil reinserció laboral.

La pròxima sessió serà dimarts a les 10:30 hrs.