5 de març del 2014

El Comité desmunta la causa econòmica i considera insuficient la primera oferta

La quarta sessió del període de consultes ha servit perquè els representants dels treballadors desmunten la causa econòmica que argumenta la memòria presentada per l'empresa per justificar el tancament de RTVV SAU. Des del comité d'empresa entenem que la causa està desacreditada perquè la situació econòmica estava sanejada en el moment del tancament i no se li pot carregar el deute d'una altra, RTVV, a la qual la mateixa Generalitat Valenciana va establir uns mecanismes legals (contracte-programa i llei de creació de RTVV SAU) per assumir el deute reconegut de 1300 milions d'euros.

El comité ha rebutjat també la primera oferta de l'empresa (24 dies amb un màxim de 20 mensualitats d'indemnització econòmica) en considerar-la insuficient, ja que es limita a una quantitat econòmica i no inclou el conjunt de les mesures destinades a minorar l’impacte de la decisió empresarial. Considerem que qualsevol oferta que plantege l’empresa ha de ser definida de manera global.

Els representants dels treballadors hem reiterat el nostre convenciment sobre la viabilitat econòmica de l'empresa i hem insistit també que és possible canviar el marc legal i trobar una solució com s'ha fet en altres entitats de titularitat pública, com ara les que ha absorbit Culturarts. Per aquest motiu hem sol·licitat la presència d'un representant de la Generalitat Valenciana per tal de reconduir la situació.

 De la mateixa forma, també s'ha instat l'empresa a quà aporte tota la documentació que la part social ha demanat. El comité d'empresa ha expressat també la seua protesta respecte a l'aplicació del plus transport, ja que considerem que els treballadors afectats per l'ERO havien d'haver cobrat íntegrament aquest concepte i no resultar perjudicats per culpa d'un ERO injust.