23 de juliol del 2015

El Comité d'Empresa reclama voluntat política ferma del Consell per reobrir RTVV

El Comité d'Empresa d'RTVV demana el compliment dels compromisos polítics assumits pels grups parlamentaris que donen suport al Consell. Els representants dels treballadors expressen el seu malestar després de conéixer quines són les intencions del Govern valencià respecte a la recuperació del servei públic.

Cal una voluntat política ferma per recuperar una ràdio i televisió públiques de qualitat el més aviat possible. Per arribar a aquest objectiu, és necessari abordar de forma integral els nombrosos fronts que presenta la reobertura. Entre aquests es troba el problema laboral, que afecta 1600 treballadors. Només una solució global garanteix la seguretat jurídica i l'estabilitat social que permeta complir les expectatives que demana la societat valenciana. Estem convençuts que qualsevol reobertura improvisada, provisional o parcial està condemnada a ser una rèmora per al futur, tant des del punt de vista jurídic, econòmic i de qualitat del servei.

Per aquest motiu sol·licitem una negociació integral, global i immediata que aborde el greu conflicte laboral que va generar el tancament abrupte de les emissions de Canal 9 i Ràdio 9 i l'ordre de liquidació d'RTVV SAU per part del Consell presidit per Alberto Fabra; iniciatives, totes elles, dirigides a desobeir el compliment de la sentència del TSJCV que anul·lava un ERO manifestament il·legal i contrari als drets fonamentals.

En aquest sentit, apostem per una empresa multimèdia equiparable a la que tenen les ràdios i televisions d'altres comunitats autònomes amb llengua pròpia amb una plantilla que s'adeqüe a les necessitats generades per aquest model.

Per últim, reiterem la nostra disposició a seguir treballant per una ràdio, televisió pública, de qualitat i al servici de la societat valenciana.

Subscriuen este comunicat els 6 sindicats presents al Comité d’Empresa: CCOO. IV, CSIF, USO, UGT i CGT