8 de juliol de 2015

El Comité d’Empresa disposat a col•laborar en el procés de reobertura de RTVV

Sol·licita entrevistar-se amb Ximo Puig, Enric Morera i els tres liquidadors nomenats pel Consell

El Comité d’Empresa de RTVV ha remés hui una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual sol•licita una reunió per tractar “la complexa qüestió de la reobertura de RTVV i abordar que, en este cas, els treballadors no som el problema, sinò que formem part de la solució”
El Comité d’Empresa valora l’anunci fet per Puig, en el seu discurs d’investidura, de reobrir RTVV i de convertir-la en una empresa sostenible econòmicament, independent i plural. “Són principis que compartim plenament perquè fa anys que estem reclamant-los; precisament ho hem fet repetidament davant qui va fer de Ràdio 9 i Canal 9 instruments al servei d’un partit”, apunta la carta remesa pel Comité d’Empresa.
L’inici de la legislatura ha creat legítimes expectatives en el col·lectiu d'ex-treballadors de RTVV que ha sigut injustament despatxat. En este sentit, els treballadors assumeixen el repte de posar en marxa RTVV en un període inferior a tres mesos, ja que són l’únic col·lectiu que, per la seua experiència i coneixement de les instal·lacions, pot fer-ho possible. “La data del 9 d’octubre és compartida pels treballadors en tant que assumim el repte de fer possible que siga una realitat”.

Carta a Enric Morera

El Comité d’Empresa també ha adreçat una segona carta al president de les Corts, Enric Morera, una volta coneguda la voluntat del Consell de traslladar a la cambra autonòmica el debat sobre el model audiovisual valencià, incloent-hi la reobertura de RTVV.
En la seua missiva a Morera, els sindicats asseguren ser conscients que “cal avançar cap a una reordenació de tot l'espai audiovisual però entenem que això no pot ajornar la recuperació el més aviat possible de la ràdio i la televisió públiques, per la qual cosa considerem que esta qüestió cal abordar-la de forma urgent i diferenciada”.
El Comité, a més de sol.licitar una reunió amb el president de les Corts, manifesta la seua “disponibilitat a participar en qualsevol dels fòrums o comissions que les Corts habiliten per abordar la qüestió”, i contempla la reobertura de RTVV “com un acte de recuperació de drets col•lectius. Una iniciativa que abasta tot el sector audiovisual valencià, profundament afectat pel tancament de RTVV; l’àmbit cultural i la política lingüística”.

Oferta als liquidadors

Finalment, el Comité d’Empresa s’ha dirigit també als nous liquidadors de RTVV, nomenats ahir pel Consell amb la finalitat de confeccionar un informe exhaustiu sobre la situació de RTVV per al futur restabliment de les emissions .
En la carta a Francisco Gómez Barroso, Agustín Arenas Morcillo i Ignacio Baixauli González el Comité d’Empresa es posa a disposició dels liquidadors per a facilitar la seua tasca, ja que l’empresa ha quedat sense personal des del passat 30 de juny, quan es va acabar d’executar l’ERO d’extinció. El Comité sol·licita formalment una entrevista “per abordar qualsevol procés que permeta, en primer lloc, fer un diagnòstic real sobre la situació exacta de RTVV SAU i, seguidament, la seua reobertura”.