16 d’octubre del 2009

CCOO demana la destitució de tots els directius que intervingueren en les contractacions de la visita del papa i reitera l’exigència d’una investigació dels comptes de RTVV

CCOO porta anys denunciant que la contractació externa d’aquesta empresa era un càncer que ens portava a la ruïna, ja que tenia com a objectiu afavorir empreses amigues del PP costara el que costara als valencians. Les informacions aparegudes en les últimes hores confirmen els nostres pitjors temors, ja que, segons les investigacions policials, els directius de RTVV, amb Pedro García al capdavant, podrien haver actuat de forma delictiva en la contractació de la visita del Papa.

Per tot això CCOO exigeix:

1.- El cessament immediat en les seues funcions de tots els directius que participaren directament en les contractacions suposadament fraudulentes relacionades amb la visita del Papa Benet XVI a València.

2.- Que s’obriga una investigació sobre els comptes de RTVV i les seues societats. Pedro García i José López Jaraba han de comparèixer en la comissió de control parlamentària de RTVV per a donar explicacions.

3.- Que es paralitzen tots els contractes amb empreses i productores externes per a fer treballs que es poden fer millor i més barats amb producció pròpia.

4.- Que s’investiguen els comptes de la Fundació Gent per Gent, promoguda per Pedro García, després que s’ha conegut que Orange Market va cobrar diners per la telemarató de la lluita contra el càncer. També demanem que es paralitze la pròxima telemarató prevista per a evitar que s’abuse de la bona fe dels ciutadans que pugueren fer donacions.

5.- El malbaratament de diners públics i les suposades adjudicacions corruptes de Pedro García i la seua direcció deixen un forat econòmic en l’empresa que supera els mil milions d’euros. Demanem que els responsables responguen amb el seu patrimoni del mal que han fet i que les conseqüències de la seua nefasta gestió no la continuen pagant els treballadors de RTVV i tota la ciutadania valenciana. CCOO estudiarà possibles actuacions judicials per a defensar els interessos dels treballadors i preservar-los del desastre econòmic al qual ens ha dut la direcció.

6.- Exigim novament el cessament en el càrrec de l’actual director José López Jaraba, qui des que ha accedit al càrrec ha incrementat el descrèdit de la nostra empresa establint la censura i la mentida sense cap escrúpol en els informatius. La seua actitud tapant el cas Gürtel el fa corresponsable de les irregularitats de la direcció de Pedro García, a la qual ja pertanyia. Si li queda un poc d’orgull professional no pot continuar ni un minut més en el càrrec.

Per últim, i per a denunciar la misèria moral de la gent que ha dirigit aquesta casa els últims anys, volem recordar que mentre, segons les investigacions policials, negociaven el pagament de comissions ilegals a les empreses de Francisco Correa, els mateixos directius prohibien expressament que s’entrevistara a les famílies dels 43 morts en l’accident del Metro de València –que va coincidir amb la visita del Papa- per a no danyar la imatge del govern de Francisco Camps. Una vergonya de la que mai ens recuperarem els treballadors de RTVV, i per la qual demanem disculpes a les famílies afectades, ja que la direcció de la casa mai ho farà.