28 de febrer del 2014

24 dies per any i un màxim de 20 mensualitats

Eixa ha sigut la primera proposició que RTVV SAU, mitjançant el representant de KPMG, ha fet als representants dels treballadors. 24 dies per any treballat amb un màxim de 20 mensualitats és "l'oferta superior al marc legal" que es va anunciar dimecres passat.

Pel que fa a l'argumentació de la causa econòmica del present ERO, l'empresa ha tornat a donar evasives i no aportar tota la documentació requerida. Continuen sense acreditar ,amb documents, la inviabilitat econòmica de RTVV SAU i segueixen aportant dades d'exercicis anteriors, de l'antiga RTVV, com a excusa per fonamentar el deute d'una societat creada en 2013.

Des de la representació dels treballadors hem tornat a defensar la viabilitat econòmica de l'empresa i hem demanat, una vegada més, els documents que demostren que no és possible fer una RTVV sostenible. Hem afegit també l'informe fet pel Comité d'Empresa i entregat al Consell en el qual es demostrava, amb el pressupost assignat pel Govern valencià per a 2014, que es podia tirar endavant.

Els representants dels treballadors hem insistit també en la funció de servei públic que prestava RTVV i que encara presta en l'actualitat pel que fa a la seua xàrcia de repetidors. D'igual forma, hem evidenciat la situació de discriminació que el tancament de RTVV ha implicat per als valencians respecte a altres ciutadans espanyols que sí tenen un servei públic de ràdio i televisió en la seua llengua i que la decisió de tancar RTVV va ser presa de forma precipitada pel President de la Generalitat i com a represàlia d'una sentència contrària a l'anterior ERO.

El període de consultes es reprendrà  dimecres 5 de març.