26 de febrer del 2014

L'empresa no aclareix si hi ha causa econòmica

Durant la segona reunió del període de consultes, celebrada al Centre de Formació de Burjassot, l'empresa no ha explicat el contingut de la Memòria presentada per justificar l'ERO. Els representants de l'empresa tampoc han volgut aclarir si existeixen causes econòmiques. Fan referència a la situació en els anys anteriors, des de 2008 fins 2012, però obvien que eixe deute és d'una altra empresa: RTVV i que la Generalitat Valenciana el va assumir, i haurà de pagar-lo, es tanque - o no- RTVV SAU.

El Comité d'Empresa ha demanat que es responguera amb un SI o un NO  la pregunta de si existeix causa econòmica. No hi ha hagut cap resposta concloent. L'empresa al·lega que la causa deriva de la decisió del Parlament valencià que provoca l'extinció jurídica de RTVV SAU.

El comité ha tornat a demanar informació sobre la inviabilitat econòmica de l'empresa i un informe de la Generalitat Valenciana que justifique aquesta situació després de la sentència de nul·litat de l'ERO. El comité ha insistit en la viabilitat de RTVV SAU i que és més barat garantir-la que tancar-la.

Una altra de les discussions ha girat al voltant del plus conveni. El comité entén que hauria d'entrar en la base reguladora perquè comporta una major indemnització. Segons el nostre criteri, si l'empresa haguera llevat el recurs tot seria més fàcil després de la sentència favorable als nostres interessos.

Des del Comité també s'ha advertit que estarem vigilants per a que en les llistes d'acomiadats l'empresa  no incloga gent que estiga desvinculada de RTVV SAU.

L'EMPRESA ES RETIRA DELS JUÍS PER L'OCUPACIÓ DEL PLATÓ

D'altra banda, els companys d'UGT han guanyat el recurs presentat contra l'empresa per la sanció de sou i treball per l'ocupació del plató el 16 de juliol de 2012. L'empresa els ha anunciat que es retirarà  de tots els juís plantejats per aquesta causa.