20 d’abril del 2012

Treballadors de RTVV protesten contra l'ERO en les oficines de Garrigues. Membres del Comité forcen una reunió amb un representant del despatx d'advocats


Els treballadors de RTVV han traslladat la seua protesta en defensa dels llocs de treball en Canal 9 i Ràdio 9 a les oficines de Garrigues. Han protagonitzat una concentració d'una hora a les portes de l'edifici del despatx d'advocats a la plaça de l'Ajuntament i 6 membres del Comité d'Empresa han forçat una reunió amb un representant de la firma per a que escoltara les nostres reivindicacions. Una trobada que ha estat precedida d'alguns moments de tensió quan els representants dels treballadors han accedit a les oficines amb els jupetins en contra de l'ERO i han denunciat que es vullga acomiadar cententars de treballadors.

Durant la reunió, els membres del Comité d'Empresa li han lliurat al representant de Garrigues un comunicat on s'explica la responsabilitats dels directius de RTVV en la mala gestió de les nostres empreses i es recorda que alguns d'ells han de respondre davant de la Justícia, com Pedro García, imputat en el cas Gürtel. També s'indicq que els treballadors no som els culpables de la situació econòmica de RTVV i demanem que es busquen mesures alternatives abans de tirar al carrer cap treballador.

El representant de Garrigues s'ha compromés amb el Comité a traslladar les nostres peticions a les persones que porten el cas de RTVV per intentar que es produisca una entrevista formal amb els representants dels treballadors. A l'eixida de la reunió i abans de reunir-se amb la resta de companys concentrats a les portes de l'edifici els membres del Comité d'Empresa han sigut identificats per agents de la policia que s'havien personat en les oficines a petició del personal de Garrigues, tot i que la situació ha finalitzat sense cap incident.

Els treballadors de RTVV continuarem les mobilitzacions en defensa dels nostres llocs de treball i de la radiotelevisió pública coincidint amb les convocatòries de l'1 de maig i també coincidint amb la declaració de Pedro García a l'Audiència Nacional el pròxim dia 8 de maig.