1 de març del 2012

Centenars de treballadors de RTVV censuren l’actuació despòtica de la direcció de López Jaraba

Els treballadors de RTVV han tornat a cocentrar-se com cada dijous a les portes dels centres de treball de Canal 9 i Ràdio 9 per a mostrar el seu rebuig a l’Expedient de Regulació d’Ocupació que està posant en marxa l’empresa per acomiadar centenars de treballadors.


Durant la concentració s’ha denunciat el menyspreu amb que la direcció de José López Jaraba tracta els treballadors als quals, el director general s’ha negat a rebre en cap reunió, per a intentar buscar mesures alternatives per a millorar el funcionament de la radiotelevisió pública.

Un menyspreu que es va fer evidente ahir al Centre de Producció de Programes de Burjassot on els directius, encapsalats pel secretari general Juan Prefaci, van mostrar una enorme prepotència en l’obertura de pliques per a concedir a una empresa privada l’aplicació de l’ERO. Una actuació de menyspreu als treballadors que contrasta amb la que la direcció manté amb empreses com Price Waterhouse Coopers, a qui ja es va contractar un informe l’any passat pagat amb més de 180.000 euros de diners públics, i que l’empresa manté en secret, i que ara opta aplicar els acomiadaments massius.

Els treballadors de RTVV han tornat a denunciar que l’objectiu de la Generalitat i la direcció de l’empresa és privatitzar la producció de la radiotelevisió valenciana, desfent-se dels treballadors i cedint-li-la a empreses privades.

En eixe sentit, els concentrats han mostrat la solidaritat amb les treballadores i treballadors de perruqueria i maquillatge, que ja treballen a Canal 9 a través d’una empresa subcontractada a Tono Sanmartín, als quals no se’ls han pagat les nòmines de gener i febrer.

A eixe model de precarització laboral és al que la direcció de RTVV vol condemnar a la totalitat de la gent que fem la televisió i la ràdio dels valencians.

Els treballadors i treballadores de RTVV han tornat a exigir la dimissió de José López Jaraba davant del seu despatx en la vuitena planta de Canal 9, que novament estava buit, com passa habitualment des que l’empresa va anunciar la seua voluntat d’acomiadar centenars de treballadors.