3 de març del 2012

Mantindre la unitat en la defensa dels nostres llocs de treball i d'una RTVV publica i per a tots

Els treballadors de RTVV estem donant una mostra de coratge i dignitat davant de l'atac brutal de la direcció de l'empresa que amenaça els nostres llocs de treball amb un ERO que ha adjudicat ja al despatx d'advocats Garrigues, sense que ni la Generalitat ni els principals directius de la casa hagen volgut escoltar cap alternativa per a fer viables els nostres mitjans.

L'actuació arbitrària i la voluntat política de fer-nos pagar als treballadors les culpes d'una pèssima direcció, que ha comés abusos intolerables, ha rebut una resposta modèlica per part de les companyes i companys que fem la tele i la ràdio, la qual ens ha reconciliat amb gran part de la societat valenciana.

És el mèrit de tots i tots junts hem de continuar fent front a les amenaces de l'empresa al nostre futur laboral.

Entenem que la situació de por a que ens està sometent la direcció de l'empresa pot fer que algunes persones es vegen temptades de buscar assessorament legal per a intentar fer front a una situació que pot tindre conseqüències gravíssimes per a les nostres vides. No obstant això, hem d’aclarir algunes qüestions que han se saber els treballadors per a que cap despatx d’advocats intente traure rèdit de l’actual situació que es viu a RTVV.

- La legislació laboral legitima exclusivament al Comité d’Empresa per a negociar els expedients de regulació d’ocupació en empreses com la nostra. Els representants electes dels treballadors, tindrem en una hipotètica negociació el suport dels gabinets jurídics i econòmics dels respectius sindicats, els quals, com en el cas de CCOO, tenen una àmplia experiència en EROs.

- La possibilitat d'una o més plataformes de treballadors amb representació legal pot nàixer, com així estem convençuts que és el cas, amb la voluntat de sumar forces al Comité d'Empresa. No obstant això, és molt fàcil que, en contra de la voluntat dels treballadors que les integren, la direcció de l'Empresa utilitzara estes plataformes per a deslegitimar la representació elegida pels treballadors.

- CCOO reitera que des del Comité d'Empresa es vetlarà per la defensa del conjunt i de cadascun dels treballadors.

- A pesar de tot el que hem dit, la reforma laboral que s'acaba d'aprovar, lamentablement, ha reduït la capacitat negociadora dels treballadors i ha retirat l'autorització administrativa per a dur a terme un ERO, amb la qual cosa la direcció de José López Jaraba té molta menys necessitat de negociar que fa només uns mesos. De fet, podrien limitar-se a fer una pantomima de negociació durant el mes de consultes marcat per la llei i aplicar la proposta empresarial unilateralment.
Considerem indispensable què tots els treballadors tinguen esta informació abans de prendre decisions què, tot i nàixer de la millor de les voluntats, pogueren resultar contraproduents per a ells i per al conjunt de companys.

Us animem a que continuem en la lluita exemplar que estem duguen a terme en defensa dels nostres llocs de treball, incrementant la pressió davant dels atacs que ens fa l'empresa, i que mantingam l'orgull amb que sempre hem reivindicat una RTVV, pública, en valencià, sense corrupció i per a tots els ciutadans.