5 de desembre de 2011

El Comité d'empresa de RTVV ha demanat una reunió amb Alberto Fabra sobre el futur de la nostra empresa


El Comité d'Empresa de RTVV ha sol·lictat una reunió al president de la Generalitat, Alberto Fabra per a que s'escolte al màxim órgan de representació dels treballadors de Radiotelevisió Valenciana abans de dur a terme qualsevol modificació legislativa que afecte al futur de les nostres empreses i al servei públic que prestem a la societat valenciana.

En la carta adreçada al president, el Comité li recorda el paper de RTVV en el foment i la protecció de la llengua i la cultura pròpies dels valencians tal i com estableix la llei de creació 7/1984.

Actualment RTVV és un servei públic més necessàri que mai per la proliferació de canals de televisió i ràdio dels últims anys que han multiplicat les ofertes en castellà - sobretot de caràcter privat- i han deixat els nostres mitjans com a principals o, moltes vegades, únics suports per a la nostra llengua en l'àmbit audivisual de la Comunitat Valenciana.

La modificació legal de la llei de creació de RTVV que pretén dur a terme el govern valencià hauria de garantir, per tant, els seus principis fundacionals, el caràcter públic dels mitjans de comunicació que conformen el nostre grup d'empreses i donar-li viabilitat i garantia de futur.

A més, hauria de dur-se a terme amb el màxim consens de la societat valenciana, tal i com es va fer en el moment de la fundació de RTVV. Un consens per al qual és necessari que s'escolte també als treballadors de les empreses de RTVV a través dels seus representants.

El Comité d'Empresa de RTVV també exigeix que el possilbe canvi legislatiu no comporte en cap cas una via per a posar en perill els llocs de treball de les nostres empreses. Els treballadors som part de la sol·lució de RTVV i no se'ns pot fer pagar les responsabilitats de la mala gestió dels directius durant els últims anys.