13 de desembre del 2011

La direcció de López Jaraba manté el seu menyspreu absolut cap als treballadors que fem la televisió i la ràdio

No identifiquen, ni sancionen ni corregeixen el directiu que va insultar els treballadors en la premsa

Un mes després que un directiu de RTVV, emparat en un anonimat covard, insultara en un diari els treballadors de les nostres empreses acusant-nos de malfaeners, la direcció es nega a identificar-lo i a prendre les mesures sancionadores oportunes que se'n derivarien de la seua actuació, com li hem exigit els representants dels treballadors.

Eixa actitud de l'empresa demostra el menyspreu que senten cap als treballadors que fem la ràdio i la televisió públíques valencianes, ja que la inacció del López Jaraba i el seu equip demostra que fan seues les declaracions del directiu anònim. A més, posa en evidència en quines mans estem davant d'una possible reestructuració laboral de la nostra empresa, que mai tindria en compte els criteris professionals, que no els importen gens, sino els polítics.

Són tan greus les acusacions del directiu anònim i covard que cal repassar-les, perquè, a més, impliquen un reconeixement de la desastrosa política de recursos humans que s’ha seguit en aquesta casa amb aquesta i les anteriors direccions generals.

http://politica.elpais.com/politica/2011/11/04/actualidad/1320430261_890423.html

Les perles són per a monument. La qüestió que més ens ha indignat és atribuir als treballadors la manca de política de producció pròpia. En la nostra opinió, l’escassa producció pròpia és perquè els nostres directius ho volen així, els incòmoda organitzar el treball, els és preferible recòrrer a una llarga llista de pel·lícules i sèries en castellà per tal d’omplir la graella. I si algú ha indicat la necessitat de que RTVV tinga una vocació per a la producció de programes, ideats i fets ací, han estat els treballadors. Cal dir que els sindicats van proposar un pacte per a incrementar la producció pròpia. La direcció es va negar, argumentant que els treballadors no teníem res a dir, que els directius tenen competència absoluta per a organitzar la producció. Al final vem que la direcció torna a amagar-se darrere dels treballadors per a dissimular la seua ganduleria.

Una segona perla és la qüestió de la plantilla ciclòpea. Senyor directiu anònim: ¡no ens toque el nas! Cal recordar-li per què, per a què i per a qui s’han dimensionat les plantilles del grup RTVV, sense que cap directiu diguera res. ¿Recorda vosté que Vicente Sanz va ser el creador de la plantilla? ¿Quin directiu va assenyalar, com ferem els representants dels treballadors, que la forma en que es creaven places en esta casa feia molta pudor?

Tenim uns directius que desprecien el treball i els treballadors. Diu el directiu emmascarat que hi ha gent que ocupa oficis que no existeixen. El nostre directiu és un analfabet o és un manipulador. Els operadors d’equips en aquesta RTVV, des de sempre, han fet una gran quantitat de feines diverses per al tractament de la imatge (muntatge de vídeos, post producció, muntatge de promocions, control d'ingesta, operació als controls dels estudis, unitats mòbils, control de càmeres, control de continuïtat, ...). Per a fer totes estes funcions han de saber emprar un fum d'aparells (CCU, mescladors, titoladores, EVS, edicions lineals, edicions no lineals...).
Ara per ara, la utilització de magnetoscopis a la nostra empresa és una necessitat en el muntatge i difussió de vídeos: en unitats mòbils, en exterior, continuïtats, estudis, etc… No per la poca formació dels treballadors, que poden i saben operar equips alternatius, si no per que és política de l’empresa (en molts casos amb bon criteri) la utilització d’esta tecnologia per raons de fiabilitat, urgència o disponibilitat.
Finalment, la idea del nostre directiu és traslladar que els treballadors som els culpables de la situació perquè tenim un bon conveni. Això és una idea falaç que correspon al passat: l’empresa s’ha encarregat de dinamitar el conveni des de fa anys. La regulació mínima del conveni que afecta a l’organització de treball aparenta, per a la direcció, un entrebanc insuperable. Aspiren a la desaparició de les normes per a la jornada o els descansos. El nostre directiu anònim voldria tindre els treballadors a plena disposició 24 hores diàries, 7 dies a la setmana, com a única manera d’organitzar el treball televisiu. Eixe és el model que volen. Ja ho deia Pedro García: “els treballadors de RTVV tenen unes relacions laborals privilegiades”. Per tant, que siguen ells qui paguen les factures, començant per les de la Gürtel i acabant per les dietes de 700 euros per reunios de dos hores de Juan de Dios Navarro, ex-president del Consell d'Administració i nou delegat del Consell a Alacant.

Amb aquests managers és previsible contra qui plantejaran l’ERO amb el que no paren d'amenaçar-nos. La seua aversió contra els treballadors no adscrits al règim i la seua repulsió contra els treballadors de la fàbrica -els que realment fan la televisió i la ràdio- indiquen, ben a les clares, per on aniran les mesures per a redimensionar el grup RTVV. Al temps.