19 d’octubre del 2011

No n'hi ha cap criteri, senyor Jaraba, que justifique el contracte d'Isabel Duran en l'actual situació de RTVV

José López Jaraba a les Corts - B.Pajares
El director general defensa la contractació de la presentadora de Nou Debat en una resposta parlamentària

Sí, senyor López Jaraba, Isabel Duran és una professional, com diu vosté, llicenciada en Periodisme, com molts altres periodistes que són valencians. Ella no ho és i per tant tampoc parla el valencià, un dels punts bàsics de la llei de creació de Radio Televisió Valenciana, fomentar la llengua autòctona. Però clar, Isabel Duran també és postgraduada en estudis internacionals i ha treballat a l’Oficina del Portaveu de la Comissió Europea, no sabem quin portaveu, ni quina comissió, però si vosté ho diu... També pot creure i saber que a la Comunitat Valenciana hi ha periodistes tan vàlids com ella, però pot ser no s’han enfrontat, o no han tingut l’ocasió, al sastre José Tomás. Clar això enriqueix molt l’oferta televisiva de Canal 9, tal com vosté diu al seu escrit en resposta a les preguntes de la diputada de Compromís, Mònica Oltra.

Podria vore les audiències del programa DBT? Millor dit, Nou Debat. Les últimes publicades no són massa il.lusionants, amb el 0’8%, pobres prestigiosos professionals de la informació que venen a debatre a un espai plural. Vol dir plural que tots pensen igual i només ataquen a un govern?

Tornem a l’audiència del Nou Debat. El primer dia van vore el programa menys de mil persones a les dotze de la nit. Eixe és el públic heterogeni i nombrós que veu eixe programa, sobre tot nombrós, senyor Jaraba. Podria al menys reconéixer el fracàs d’esta programació i evitar despeses tan fortes com les que es paguen a la presentadora i als tertulians que acudeixen des de diverses parts d’Espanya a gastos pagats més la dieta establerta que no està mai per davall dels 300 euros per nit.