21 d’octubre del 2011

Eleccions a la comissio de control del pla de pensions

El proper dia 28 d’octubre tindrem eleccions al Pla de Pensions de les tres empreses que composen el grup RTVV.

S’han fet coincidir amb les eleccions sindicals per tal de fer mes senzilla la tasca de les votacions.

Caldrà votar fins a 5 membres per la nova Comissió de Control, en la papereta caldrà posar una creu al costat del candidat que volem elegir; com son cinc membres a elegir, podem ficar fins a cinc creus, una per candidat. No es necessari votar a cinc candidats, tan sols als que vosaltres trieu, 1, 2, 3, 4 ó 5, però mai més de cinc.

Malgrat els temps que corren, podem estar contens amb el desenvolupament del Pla de Pensions, portem una rendibilitat històrica del 4,28%, encara que en els últims temps esta ha caigut per els motius evidents de la crisis financera i la caiguda de la Borsa, no obstant, les inversions son segures y gran part del nostre patrimoni esta invertit en renta fixa, en deute del estat, tant espanyol com europeu, en concret en deute grec no hi ha cap inversió feta.

Des de CC.OO-RTVV sempre hem fet una tasca de control, tant de les inversions com de la participació activa de tots els treballadors en el Pla de Pensions. Em vigilat i controlat que ningú treballador fora discriminat, i que tot aquell que ha demanat la seua participació o adscripció al Pla ha segut assessorat i informat dels seus drets i les seves obligacions com a partícip del Pla.

Una feina de la que estem particularment orgullosos es la introducció en el reglament dels Plans de Pensions de la directiva de Inversions Socialment Responsables, aprovada per l’O.N.U, i que obliga als gestors a fer inversions en llocs o empreses que compleixen amb una sèrie de directives de caràcter, social, mediambiental, etc.