21 de juliol del 2011

La dimissió de Camps deixa en evidència la política de manipulació informativa de López Jaraba

EL CENSOR JARABA I ELS RESPONSABLES DELS INFORMATIUS DE LA TELEVISIÓ I LA RÀDIO VALENCIANES NO PODEN CONTINUAR MÉS TEMPS EN ELS SEUS CÀRRECS

La dimissió del president de la Generalitat Francisco Camps ha tornat a estar acompanyada, fins al moment mateix de produir-se, per la censura i la manipulació amb què s’ha caracteritzat el tractament informatiu, per part de la direcció de RTVV, sobre els fets que finalment li han costat la presidència de la Generalitat.


Com ha fet durant els més de dos anys en que s'ha investigat judicialment les vinculacions de Camps i alguns responsables de la Generalitat i el PP amb les empreses de la trama Gürtel, CANAL 9 va tornar a ocultar ahir en els seus informatius del migdia els greus fets que han desembocat en la renúncia del ja expresident.

Manipular la informació és una estafa d’un mitjà de comunicació respecte els seus espectadors i oients. No complir amb l’obligació d’informar és un frau més que els nostres directius han perpetrat al llarg del dia d’ahir.

Amb una falta de professionalitat i d'ètica que avergonyeix la gran majoria dels treballadors de les nostres empreses, els directius i els responsables dels informatius amagaren a l’edició del informatiu migdia, que l'exvicepresident del Consell Victor Campos i l'actual cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, havien reconegut davant dels jutjats la seua culpabilitat en la recepció de regals com a suborn per part d'empreses de la trama Gürtel.

Els directius de RTVV, de la ràdio i de la televisió, continuaren censurant tot el que feia referència a la compareixença de Camps i només informaren de la dimissió més de 25 minuts després d'haver-se produït. A més tornaren a censurar -per enèssima vegada- a l'oposició parlamentària, vulnerant així un dels principis bàsics democràtics sobre els que es va crear RTVV.

Si a López Jaraba, els directors de TVV, Luis Redondo, i Ràdio 9, Lluís Motes, i a tots els responsables d'informatius de Canal 9 i Ràdio 9 encara els queda un mínim de decència professional haurien de dimitir immediatament dels seus càrrecs. Si no ho fan, com ens temem atesa la seua irresponsabilitat fins ara, el futur president de la Generalitat hauria de promoure la destitució immediata de López Jaraba com a mostra de respecte a la societat valenciana i el nomenament d'un nou director general que s'envolte de persones que respecten la democràcia, els treballadors de les empreses que dirigeixen, i les normes mínimes d'ètica periodística i dret a la informació que mereix el conjunt de la societat valenciana.

Ocultar la veritat informativa no ens serveix ja de res. RTVV no és referent, dissortadament, per a una immensitat dels valencians. I ho és per culpa dels màxims responsables d’aquesta casa. Però també ho és d’aquells que dirigeixen directament els informatius, els signen i col•laboren amb el seu silenci i manipulacions al desprestigi del nostre mitjà de comunicació.

Reclamem també que s'obriga una nova etapa de transparència que ens permeta coneixer les relacions de RTVV amb les empreses de la trama Gürtel i que cap treballador patisca les conseqüències de l'espoli que va dur a terme, segons la policia, l'anterior director Pedro García. Una vegada més reclamem que es pose fi a la Fundació Gent per Gent, un projecte ruinós que, amb l'excusa de la solidaritat, va servir també per a aportar diners a les empreses d'Alvaro Pérez "El Bigotes".

La gran majoria de treballadors de RTVV reiterem la nostra voluntat de fer una televisió pública, en valencià, plural i al servei de tots els valencians. Sabem que som capaços de traure-la del pou del descrèdit i de la ruïna econòmica en que l'han afonat els actuals directius. Aquests sols els preocupa convertir als treballadors en culpables de la situació de descrèdit a què ells ens han conduït.