10 de juny del 2011

L’empresa no vol parlar d’allò que realment importa als treballadors

En la presentació del nou portal de informació personal ha dit que, en aquest moment, no tocava parlar del nostre futur empresarial i laboral.
Fa més d’un any (concretament des del 26 de març de 2010) que l’Empresa no convocava als sindicats amb representació al Comité d’Empresa per a parlar o informar de res. Ni tan sols la Comissió Paritària s’està reunint (fa més de quatre mesos des de la última convocatòria). Malgrat la greu situació de incertesa que estem vivint, no pareix que per a l’Empresa hi hagen motius. I no serà per que no li hem demanat eixa reunió!


Ahir, l’empresa ens va convocar per a presentar-nos el nou portal d’informació personal que es posarà en marxa pròximament i a través del qual accedirem a les nostres dades laborals (entre d’altres a les nòmines).

CCOO ha aprofitat aquesta convocatòria per a recordar-li a la direcció que les preocupacions dels treballadors estan en el futur de la RTVV i en el nostre futur laboral. L’empresa té l’obligació legal de informar als representants dels treballadors trimestralment de la situació econòmica de RTVV i les seues societats i de les previsions futures pel que fa a la producció i l’ocupació. Es a dir dels assumptes que realment preocupen als treballadors.

Volem ara mateix respostes sobre la situació real de l’empresa, els plans de la direcció, sobre els molt comentats plans d’ERO. Volem conèixer les conclusions de l’estudi encarregat a Pricewaterhouse per a l’elaboració d’un projecte de “model organitzatiu i de gestió”. Estudi que, recordem, ha costat a aquesta casa 180.000€ i que definirà les mesures que la direcció general vindrà a aplicar.   

La resposta ha estat que aquest no era el moment per a parlar d’aquestos temes, que només estàvem convocats per a parlar del nou portal. El ben cert és que ni aquest ni cap altre pareix ser el moment adequat per a que l’Empresa s’assega amb els representants dels treballadors per a parlar del nostre futur.

Hem manifestat també la nostra felicitació als treballadors de RTVV implicats en el desenvolupament de la nova eina de comunicació amb l’Empresa la qual, estem segurs, agilitzarà les gestions que diàriament fem. Aquest és un nou exemple de la capacitat professional dels treballadors de RTVV, que fa palès la innecessària contractació de serveis externs. Tornem a fer una crida per una aposta decidida per la Producció Pròpia a RTVV, per raons d’eficiència de recursos (econòmics, tècnics i humans) i per a garantir un model de qualitat i de proximitat per als nostres mitjans de comunicació.