4 de maig del 2011

RTVV tanca la porta també als representants del PSPV, Carme Ninet i Josep Moreno


Per segona jornada consecutiva, la direcció de RTVV ha impedit l’accés al centre de treball de Burjassot dels representants de les formacions polítiques parlamentàries convidats pels sindicats CCOO i CGT per a coneixer els seus plantejaments davant de les amenaces al futur de l’empresa i dels seus treballadors.

La diputada socialista, Carme Ninet, membre de la Comissió de Control de RTVV de les Corts Valencianes, i Josep Moreno, cap del gabinet de Jorge Alarte, han hagut de parlar als treballadors de RTVV i escoltar les seues preguntes a través de la tanca d’entrada, un fet que han qualificat de gravíssim i antidemocràtic. Ninet ha assegurat que això és una mostra més del “cortijo” en que la direcció de Lopez Jaraba ha convertit la radiotelevisió pública de tots els valencians. Tant ella com Moreno han responsabilitzat els gestors de RTVV del greu forat econòmic de les nostres empreses i s’han solidaritzat amb els treballadors que reclamem no pagar-ne les conseqüències.

També han manfestat que volen introduir un canvi radical en RTVV que seguisca el módel de Radiotelevisió Espanyola, avalat per l’audiència i pels mateixos treballadors, segons han assegurat Ninet i Moreno.

Davant la inquietud mostrada per alguns treballadors, els representants socialistes han assegurat que el canvi que plantegen per a RTVV passa pel manteniment del caràcter públic, de l’increment de la producció i de la pluralitat i pel respecte als llocs de treball.

Demà a les 10 del matí els treballadors tornarem a concentrar-nos a l’entrada del Centre de Producció de Programes de Burjassot, on està prevista l’assistència de la coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià i candidata a la presidència de la Generalitat, Marga Sanz. Desitgem que la direcció de RTVV corregisca la seua actitud i permeta el seu accés al centre de treball. De moment, continuem sense rebre resposta a la invitació feta al PP, al qual també ens agradaria escoltar i plantejar-li les inquietuds que tenim sobre el nostre futur laboral.

CCOO i CGT LAMENTEN QUE LA DIRECCIÓ DE RTVV ENDURISCA LES SEUES ACTITUDS ANTIDEMOCRÀTIQUES

Els polítics que dirigeixen la nostra empresa van emetre un comunicat ahir on pretenen que callem la boca i abaixem el cap mentre ells negocien amb empreses privades com Price Waterhouse Coopers el nostre futur laboral. Però els temps de Vicente Sanz s’han acabat i ací no anem a acceptar més amenaces d’aquell que posen en perill els nostres jornals i els nostres llocs de treball. En lloc de menysprear una vegada més els representants dels treballadors podria interessar-se per la compatibilitat de la campanya del Delegat del Centre de RTVV a Alacant, empleat també en una empresa d’assegurances i candidat a l’alcaldia del PP a Sant Joan, Manuel Aracil.
http://www.ppsantjoan.es/manoloaracil.html

Desafortunadament, els treballadors de RTVV ja visquerem una situació semblant a la que patim ara amb l’intent de privatització que va intentar la direcció en 2002 i que va declarar il•legal el Tribunal Suprem.

I lamentablement en aquella ocasió també haguerem de concentrar-nos durant mesos, com estem fent ara, per a defensar els nostres llocs de treball i la pròpia empresa per a que fora de tots els valencians i no un negoci per a que uns pocs s’ompliren les butxaques. En aquella ocasió i, a diferència de les mentides que difón la direcció de l’empresa, també varem vindre els representants polítics, convidats pels sindicats, i pogueren entrar en les instal•lacions de RTVV per a explicar-nos la seua posició davant de l’empresa. Allò va permetre que les nostres reivindicacions arribaren al Congrés dels Diputats i que l’aleshores ministre d’Administracions Públiques, Mariano Rajoy Brey, haguera de pronunciar-se sobre la il•legalitat de la privatització. Una resposta política, motivada per la mobilització sindical, que va servir de base per a parar la privatització en els tribunals.

L’empresa preten que els treballadors renunciem als nostres drets polítics com a ciutadans i que no tingam la possibilitat d’implicar els representants dels valencians en les nostres reivindicacions legítimes salarials, laborals i de garantia de futur per a l’empresa. Un dret al que no anem a renunciar.