5 de maig del 2011

La direcció de RTVV consuma la seua actitud antidemocràtica impedint l’accés al centre de treball als representants d’Esquerra Unida

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, defensa el manteniment de tots els llocs de treball en RTVV

Els treballadors de RTVV hem hagut de tornar a escoltar les propostes sobre el futur de la nostra empresa de les formacions polítiques amb presència a les Corts Valencianes a través d’una tanca, ja que la direcció de José López Jaraba, ha mantingut la seua actitud antidemocràtica i ha impedit l’accés als representants d’Esquerra Unida, que havien sigut convidats pels representants dels treballadors de CCOO i CGT.

La diputada i candidata a la presidència de la Generalitat per EUPV, Marga Sanz, i el coordinador d’EUPV a València i candidat a l’alcaldia, Amadeu Sanchis, s’han solidaritzat amb les reivindicacions dels treballadors que des de fa mesos estan fent concentracions en el Centre de Producció de Burjassot.

Marga Sanz s’ha compromés a defensar en les Corts el caràcter públic de RTVV i el compliment dels objectius per als quals va ser creada, cosa que passa per l’increment de la pluralitat informativa, i el servei al conjunt dels ciutadans de la comunitat i no només als interessos del partit en el govern. Els representants de EUPV també han mostrat la seua absoluta oposició a qualsevol retallada de llocs de treball en l’empresa i ha denunciat que la direcció de RTVV haja destinat més de 180.000 euros a la consultora privada Price Waterhouse Coopers per a que els prepare un pla que pose en perill el futur de la plantilla.
EUPV ha anunciat als treballadors de RTVV que reclamarà a la Generalitat que assumisca el deute milionari de l’empresa pública, del qual ha responsabilitzat als pèssims gestors de les successives direccions, i que comence un nou model basat en l’austeritat, l’aprofitament dels recursos i dels treballadors de la casa i, en resum, de la producció pròpia.

Marga Sanz i Amadeu Sanchis també han escoltat les reclamacions dels treballadors i s’han compromés a reclamar que es complisquen els compromisos salarias pactats en negociació col·lectiva i se’ls paguen les quantitats que els deuen i que l’empresa és nega a abonar.

CCOO i CGT han agraït la presència de les formacions polítiques amb representació que han acudit a les concentracions de treballadors, Compromís, PSPV i EUPV i lamentem que el Partit Popular no haja respost a la nostra invitació, que li hem traslladat en dos ocasions a Paula Sánchez de León, sobretot per la gran preocupació que existeix entre els treballadors pel seu futur laboral i el de la pròpia empresa.

Els treballadors continuarem concentrant-nos el dimarts que ve a les 10 del matí, per a reclamar que la direcció complisca els compromisos salarials i no pose en perill el nostre futur laboral.