3 de maig de 2011

Els candidats de Compromís Enric Morera i Mònica Oltra s’han hagut d’adreçar als treballadors de RTVV des de darrere de la tanca d’entrada al centre de Burjassot


La direcció de López Jaraba nega l’accés al centre de Burjassot als dos diputats, convidats pels representants dels treballadors de CCOO i CGT per a explicar el seu projecte de futur sobre la radiotelevisió pública

La falta de democràcia que impera en la RTVV dirigida per José López Jaraba ha tingut hui un episodi lamentable amb la prohibició d’accés al Centre de Treball de Burjassot dels diputats i candidats a la Generalitat de la coalició Compromís, Enric Morera i Mònica Oltra. Els diputats havien sigut convidats per les seccions sindicals de CCOO i CGT en RTVV  per a que explicaren les seues propostes per a la radiotelevisió pública davant de les retallades laborals i salarials que estan patint els treballadors i les insistents amenaces al seu futur laboral i el de la pròpia empresa. Una invitació que s’havia traslladat a totes les forces polítiques amb representació parlamentària, atés que RTVV és una de les principals empreses de la Generalitat i el principal mitjà de comunicació valencià i de les actuacions polítiques depén el seu futur.


Després de negar el salo d’actes, com haviem sol·licitat els representants dels treballadors de CCOO i CGT, per a que els diputats dels diferents partits pogueren exposar les seues propostes, hui la direcció de RTVV ha negat l’accés al centre al candidat a la presidència de la Generalitat, Enric Morera, i a la número 2 de la coalició Compromís, Mònica Oltra. Això els ha obligat a adreçar-se als treballadors a través de la tanca d’entrada del centre.

 Contrasta el tracte que López Jaraba i el seu equip donen als representants electes del poble valencià, als treballadors de RTVV i als seus representants amb el que la direcció de RTVV dispensava a Álvaro Pérez “El Bigotes” i altres imputats en la trama Gürtel, que sempre tingueren les portes de Canal 9 obertes de bat a bat.

A pesar del comportament antidemocràtic de la direcció de RTVV, Enric Morera i Mònica Oltra,  han pogut parlar als treballadors concentrats a les portes del centre de treball de Burjassot i s’han solidaritzat amb les reclamacions que venen fent en les seues concentracions des de fa mesos. També han mostrat el seu compromís de fer una RTVV viable, amb un contracte programa, que garantisca la pluralitat i impulse la industria audiovisual valenciana. 

Els treballadors de RTVV tornaran a concentrar-se demà a les 10 del matí a l’entrada del centre de Canal 9 i escoltaran les propostes de futur del PSPV, que els traslladarà Josep Moreno, cap de gabinet del candidat a la presidència de la Generalitat, Jorge Alarte. Dijous a la mateixa hora tornarem a concentrar-nos i vindrà la candidata a la presidència de la Generalitat per Esquerra Unida, Marga Sanz. També esperem que el Partit Popular conteste la invitació que li hem traslladat, en dos ocasions, a la cap de campanya Paula Sánchez de León, que encara no ens ha contestat.

També desitgem que López Jaraba i la seua direcció reconsideren la seua posició antidemocràtica i permeten l’accés al centre als representants polítics.