28 d’abril del 2011

Els partits polítics acudiran a les concentracions dels treballadors per explicar els seus projectes sobre RTVV

La direcció de l’empresa nega als treballadors la utilització del saló d’actes

Davant les eleccions del 22 de maig, CCOO i CGT hem intentat organitzar una conferència/debat amb els representants polítics de les 4 principals candidatures per a què els treballadors puguem conèixer de primera mà els programes dels partits polítics amb representació parlamentaria —PP-CV, PSPV, EUPV, COMPROMÍS— respecte del futur de la RTVV. El tema dels debats era “EL FUTUR DE LA RADIOTELEVISIÓ PÚBLICA VALENCIANA, ¿QUÈ PENSEN ELS PARTITS POLÍTICS?”.

Com tots sabeu, els partits polítics al•ludits porten en els seus programes electorals referències expresses al futur de la RTVV. Per això, als convocants ens va semblar correcte i oportú que explicaren als treballadors directament les seues idees sobre la situació actual, problemes i futur de la nostra empresa, qüestions que ens afecten directament. Totes les formacions acceptaren vindre a explicar-nos-les, a excepció del Partit Popular, que a dia de hui encara no ha contestat les dos cartes traslladades personalment a la responsable de campanya Paula Sánchez de León. Per a dur a terme la conferència ens va semblar que el lloc natural hauria de ser el nostre centre de treball.

Amb aquesta iniciativa es vam posar en comunicació amb el Director General, José López Jaraba per a que autoritzara la utilització del saló d’actes del CPP a Burjassot. La resposta de la direcció ha sigut denegar el saló d’actes. La raó que mostren és que es tracta d’un acte de naturalesa merament política i que entre les finalitats pròpies d’un centre de treball no es troba la de celebrar actes polítics.

Nosaltres estem en desacord en què això siga una justíficació per a impedir als treballadors i als partits polítics, representants dels valencians, utilitzar les instal•lacions de RTVV, que també són nostres. Que es convide a parlar als candidats davant els treballadors és un acte polític, obviament, en igual mesura que la negativa de la direcció també ho és. Que les intervencions dels polítics són polítiques perquè parlen d’un problema polític com és la naturalesa i el futur de la RTVV resulta evident. Però que això implique una negativa de la direcció a que els treballadors puguen utilitzar el saló d’actes per a escoltar els candidats sobre el futur de la RTVV ens sembla completament equivocat, antidemocràtic i una falta de respecte als treballadors i als sindicats organitzadors de l’acte. Aquesta actitud contrasta amb el fet de posar a disposició les instal•lacions del CPP de Burjassot a empreses de la competència, com és Intereconomia.

Excusar-se en que no es poden fer actes polítics dins la casa per part d’una direcció que ha convertit la radiotelevisió pública dels valencians en una ferramenta al servei del PP resultat cínic. El missatge que donen és que la política dins de la RTVV la fan els directius en exlusiva. Nosaltres també volem exercir els nostres drets polítics i escoltar dels futurs representants dels valencians quins projectes tenen per a la RTVV, entre altres coses perquè està en joc el nostre futur professional i laboral.

La RTVV és una empresa pública, creada per llei del parlament valencià, financiada pels pressupostos de la Generalitat, amb un consell d’administració triat per les Corts Valencianes i amb un director general nomenat pel Consell de la Generalitat Valenciana. La naturalesa de la nostra empresa és política i el seu futur depén de les iniciatives polítiques que es prenguen a partir del 22 de maig.

Convocatòria de concentracions de treballadors per als dies 3, 4 i 5 maig, a les 10 hores, al lloc habitual

Davant la negativa de la direcció a cedir-nos el saló d’actes, hem decidit convocar concentracions de treballadors, coincidint a l’hora de l’esmorzar, els dies 3, 4 i 5 de maig, a les 10 hores, i convidar els representants polítics perquè ens expliquen les diferens propostes programàtiques. En cas que el PP-CV ens contestara en els pròxims dies, farem una nova concentració. Els dies s’han establit en funció de les disponibilitats de les persones de cada candidatura.

Dies Candidatura
Dimarts, 3 maig Coalició Compromís, Enric Morera i Mònica Oltra
Dimecres, 4 maig PSPV, Josep Moreno
Dijous, 5 maig EU-PV, Marga Sanz i Amadeu Sanchis