24 de maig del 2011

Els treballadors de RTVV tornen a concentrar-se en contra de les retallades i en defensa del seu futur laboral


Un centenar de treballadors de RTVV ha tornat a concentrar-se hui a les portes del centre de producció de programes de Canal 9 a  Burjassot per exigir que la direcció de José López Jaraba no faça pagar als treballadors la seua gestió nefasta i  complisca els acords de negociació col·lectiva i pague la part dels salaris que deu als treballadors.


En la concentració els treballadors han anunciat que traslladaran les seues reivindicacions a les formacions que formen les noves Corts Valencianes, algunes de les quals ja les feren seues tal i com ens expresaren amb la seua presència en les concentracions. Només cal assenyalar que a aquells als que  López Jaraba va obligar a parlar-nos als treballadors a través d’una reixa en una de les actuacions més antidemocràtiques que es recorden en aquesta casa, van estar tres setmanes després en els platós de RTVV perquè els ciutadans valencians van obligar, amb els seus vots, a la direcció.  

Els treballadors de RTVV consideren que la direcció de López Jaraba no pot mantindre permanentment l’amenaça sobre el futur laboral dels que fem la televisió i la ràdio públiques, especialment quan el Tribunal Superior de Jústicia està deliberant si investiga el seu predecessor Pedro García, com demana la Fiscalia, per la desviació de diners de les nostres empreses a la xarxa Gürtel. Cal recordar que, segons la policia, Pedro García, hauria desviat almenys una quantitat equivalent al salari anual de 400 treballadors. No podem ser nosaltres els que ho paguem.

En la concentració s’ha insistit a reclamar una televisió pública en la qual es puguen sentir identificats tots els valencians i que arreplegue la pluralitat de la nostra societat, sense la manipulació ni el servilisme al poder dels últims anys, que ha afonat la nostra audiència, com es va  demostrar en la nit electoral, quan hauriem d’haver sigut la referència informativa. Una radiotelevisió valenciana i en valencià que tindrà futur si aposta per la pluralitat i la producció pròpia.