27 de maig del 2011

L’equip de treballadors de Canal 9 rep injustament una bronca dirigida contra la política de manipulació informativa de RTVV

La lamentable escridassada que reberen els treballadors de RTVV, durant el passat cap de setmana a la plaça de l’ajuntament, tingué el defecte de fer pagar a unes persones que desenvolupaven la seua feina, a uns treballadors,  les culpes d’una política informativa basada en la manipulació, el partidisme i la propaganda.


La maquinària de RTVV ha estat convertida en una ferramenta política al servei de les directius del PP i de la presidència de la Generalitat. Un gran segment de la població valenciana identifica RTVV amb manipulació informativa, tendenciositat i manca de pluralisme polític.

D’aquest estat de coses, el màxim responsable, perquè són els causants, és l’equip directiu de RTVV el qual té com a principal objectiu obeir les autoritats polítiques que els han nomenat, posant un mitjà públic de comunicació, que paguen tots els valencians, al servei d’unes sigles polítiques com són les del PP. Quan un grup de persones llança una bronca  a un grup de treballadors de Canal 9 que no ho mereixien, identificant-los amb els directius –que si que ho mereixen-, és conseqüència d’un greu malestar ciutadà contra una empresa que ha desvirtuat el seu paper social i que és percebuda com un instrument per a l’autoritarisme i els abusos.

Els treballadors no som els culpables. Hi ha molts treballadors que protestem contra aquest estat de coses, perquè exigim una RTVV pública, en valencià i de qualitat, on es respecte als treballadors cada dia, no com fan López Jaraba i el seu equip. Sobretot, per a que siga útil als valencians oferint-los una informació objectiva i plural. Als treballadors de RTVV no se´ls pot tractar com se’ls va tractar el cap de setmana ni culpabilitzar de l’estat de desfeta que patim. Però en això no té res a veure l’organització del Movimen 15-M –l’empresa sap, encara que ho ha amagat, que els responsables de l'acampada perfectament identificats amb reflectants grocs intentaren frenar  la protesta espontània, com poden testimoniar tots els treballadors de les nostres empreses que estaven en la plaça -.

Estem totalment convençuts que les persones, els companys, que reberen injustament l’escridassada no tenen cap simpatia amb la manipulació informativa orquestrada per aquesta direcció i que, a  pesar de la desagradable situació que patiren, comparteixen la voluntat de fer una televisió plural i democràtica,com reclamem cada setmana molts companys des de fa mesos. Gent que sap qui és el responsable de la desafecció que una grandíssima part de la nostra societat sent cap a les nostres empreses.  

Pel contrari, els treballadors que no protesten, ells sabran per què es resignen. Potser n’hi haurà algun que li semblarà bé la tendenciositat d’aquesta empresa!

Però el que resulta més lamentable és la hipocresia desvergonyida del nostre equip directiu. Amagar-se darrere dels treballadors que patiren la humiliació que anava dirigida contra ells és d’un cinisme molt remarcable. Perquè aquesta empresa ha practicat i continua practicant la política de la persecució i l’abús laboral, les llistes negres i de la marginació laboral dels qui no són entusiastes del partit al govern. Que aprofiten aquesta situació per a mostrar-se com a defensors dels treballadors i de la seua professionalitat podrà enganyar algun despistat, però no a la majoria dels treballadors de l’empresa. Aquesta direcció només vol obeir les consignes de qui els nomena per a perpetuar-se en la butaca del poder.