15 de març del 2011

Nova concentració de protesta dels treballadors de RTVV

Desenes de treballadors de RTVV han tornat a concentrar-se a les portes del centre de producció de programes de Burjassot, com cada dimarts, per a protestar pels abusos laborals i les retallades salarials de la direcció encapçalada per José López Jaraba.

Els treballadors han tornat a censurar que l’empresa incomplisca els acords salarials pactats en negociación col·lectiva i es negue a compensar la pèrdua de poder adquisitiu de 2010, a més d’aplicar una retallada salaria en els sous de 2011, decidida pel govern de la Generalitat, que ha superat el 6% per a alguns grups professionals.


Tot això, mentre López Jaraba i els seus directius continúen afavorint empreses de la competència com s’ha demostrat en el cas de la cessió de mitjans a Intereconomia Ràdio, empresa que competeix amb la nostra emissora Ràdio 9, per a que Isabel Duran faça la seua tertulia des de les instal·lacions de Canal 9.

La direcció de RTVV retalla salaris als seus treballadors mentre malbarata els diners amb els seus amics d’Intereconomia, amb la contractació del portal web a un amic de López Jaraba o amb el frau de la Fundació Gent per Gent, participada per l’empresa Price Waterhouse Coopers. Una empresa que ha cobrat 185.000 € de RTVV per a justificar una possible retallada de llocs de treball en la ràdio i la televisió públiques dels valencians.

Els treballadors no som els culpables de la gestió nefasta que s’ha fet i està fent-se en RTVV i insistim en la nostra capacitat per a oferir un model de ràdio i televisió plural, que fomente el valencià i que servisca a tots els valencians i no només a interessos particulars i partidistes.