22 de març del 2011

Els treballadors de RTVV no som els culpables

FEDERACIÓ ESCOLA VALENCIANA SE SUMA A LES DEMANDES DELS TREBALLADORS EN FAVOR D’UNA RTVV DEMOCRÀTICA, EN VALENCIÀ I SENSE ABUSOS LABORALS

Federació Escola Valenciana s’ha sumat a la concentració que, com cada dimarts, fan els treballadors de RTVV a les portes del Centre de Treball de Burjassot per a reclamar que es pose fi als abusos laborals i es garantisca el futur de la radiotelevisió pública i el seu servei als valencians.

El portaveu d’Escola Valenciana Àngel Martí ha recordat el paper fonamental que té RTVV en la promoció de la llengua pròpia de la comunitat, tal com li reconeix la Llei de creació. En eixe sentit ha lamentat l’episodi protagonitzat per l’actual direcció de RTVV, que no va arreplegar el passat 4 de març a Alcoi el premi que Escola Valenciana ha atorgat al programa infantil Babaclub per l’us social del valencià. Cap representant de la nostra empresa va acudir a recollir el guardó, a pesar que inicialment s’havien compromés a fer-ho amb els membres de l’entitat cívica. Un acte de menyspreu a Escola Valenciana, que només es pot explicar per la visió sectària de la nostra direcció, però també cap als propis treballadors ja que els ha privat del reconeixement social que mereix la seua feina quan, justament, compleix els objectius de servei públic que ha de tindre RTVV.

Martí també ha explicat que traslladaran les reivindicacions dels treballadors d’una televisió democràtica, amb futur i sense abusos laborals i en valencià en les diferents Trobades d’Escoles Valencianes que esta primavera se celebraran per tot el País Valencià. També ha convidat als treballadors de RTVV ha participar en la que tindrà lloc el pròxim diumenge 10 d’abril a Burjassot i que s’iniciar amb una cercavila a l’Institut Federica Montseny, ubicat en les immediacions del Centre de Programes de RTVV.

En la concentració els treballadors també han tornat a denunciar els abusos laborals de la direcció de RTVV, que continua sense complir els compromisos salarials pactats en negociació col·lectiva. Un fet que contrasta amb els diners i els “favors” - segons ha reconegut el mateix director general José López Jaraba- que RTVV destina a periodistes com Isabel Duran i Alfonso Rojo, que compatibilitzen el treball en Canal 9 amb el de la competència de les nostres empreses. Cal recordar que, mentre als treballadors se’ns ha retallat el salari, Durán cobra més de 3.000 euros per programa i els contertulis més de 900 euros, IVA inclòs.

Els treballadors de RTVV continuaran exigint a través de la mobilització que es respecten els compromisos salarials, que es pose fi als abusos laborals i a la marginació de treballadors i que es garantisca el futur laboral de les nostres empreses per a poder servir a la societat valenciana d’acord amb els principis de la Llei de Creació de RTVV.