3 de desembre del 2010

Reclamen una comissió d’investigació a les Corts

QUE TORNEN ELS DINERS QUE HA FURTAT LA GÜRTEL AMB LA VISITA DEL PAPA

Segons la policia, l’ex-director de RTVV, Pedro García, i Alvaro Pérez “El Bigotes” es van repartir un milió d’euros, més que els salaris que ens deuen a tots els treballadors

Dos dies després que el jutge del cas Gürtel haja alçat el secret del sumari, hem conegut un nou informe policial que revela que el saqueig amb motiu de la visita del Papa que es va fer a RTVV per part de la seua direcció i la trama Gürtel, era encara major del que s’havia informat anteriorment. Només la contractació de les pantalles, a través de l’empresa TECONSA hauria costat 6,4 milions d’euros, 3 dels quals s’haurien repartit en comissions.

El jutge Pedreira ja va reclamar al Tribunal Superior de Justícia que investigara l’ex-director de RTVV Pedro García per suposat suborn. Les noves dades aportades per la policia, en que apareixen anotacions de l’empresonat Pablo Crespo, indiquen que García es va endur 500.000 euros. 500.000 més se’n va endur Álvaro Pérez “El Bigotes”, i 300.000 més una altra persona per identificar, anotada com a R.

La part més grossa, però se l’endugueren els màxims dirigents de la Gürtel, actualment tancats a la presó, Francisco Correa -1,4 milions- i Pablo Crespo -630.000 euros.

Només els diners que, segons la policia, s’haurien embutxacat Pedro García i ”El Bigotes” supera els endarreriments salarials que ens deuen a tots els treballadors per conceptes de 2008, 2009 i 2010, i que exigim cobrar immediatament. El conjunt del que s’hauria endut la Gürtel amb la visita del Papa és més del salari anual de 400 treballadors.

L’actual direcció de RTVV ha d’aclarir immediatament els fets denunciats per la policia i aportar la màxima transparència sobre els comptes de l’empresa als treballadors i a tota la societat valenciana. En eixe sentit demanem que s’obriga una comissió d’investigació a les Corts.

El que ha passat els últims anys a RTVV, amb personatges com Pedro García, o l’imputat Vicente Sanz, no és una mala gestió empresarial, sino suposades accions delictives.

CCOO i CGT insistim que els treballadors de TVV i Ràdio 9 no podem patir ara les conseqüències del saqueig. És a la direcció de López Jaraba, que formava part de l’equip directiu de Pedro García, a qui s’ha de demanar responsabilitats.

Per últim, tornem a reclamar a la direcció de RTVV que paralitze la marató de la Fundació Gent per Gent, una creació de Pedro García, de la que també s’han desviat diners a l’empresa Orange Market, segons les investigacions policials. La direcció no pot utilitzar la solidaritat amb els malalts del càncer o de l’alzheimer per activitats que estan sota sospita i que podrien comportar un frau irreparable a la societat.