2 d’octubre del 2009

CCOO reclama una investigació dels comptes de RTVV davant de les informacions de pagaments, fins ara negats, a l’empresa Orange Market

Demanem a la direcció que paralitze la pròxima telemarató de Canal 9 fins que es determine que els comptes de la Fundació Gent per Gent estan clars

CCOO reclama a la direcció de RTVV i a la Generalitat que aclarisquen de forma immediata si la Fundació Gent per Gent, promoguda per l’exdirector general Pedro García va destinar més de 21.000 euros a l’empresa Orange Market, tal com s’ha publicat hui citant un document confiscat per la Brigada de Blanqueig de Diners de la Policia. Fins ara, la direcció d’aquesta empresa només havia reconegut el pagament de 2.200 euros a l’empresa d’Álvaro Pérez per preparar les taules del Call Center, una cosa que s’haguera pogut estalviar fent-ho amb personal de la casa.

Considerem extremadament greu que s’haja ocultat eixe pagament, ja que comportaria la desviació a l’empresa investigada per suposada corrupció i evasió de capitals dels diners recaptats entre institucions i, sobretot, ciutadans valencians per a la lluita contra el càncer.

CCOO demanarà la intervenció del Síndic de Greuges perquè determine si s’ha abusat de la bona fe dels valencians que solidàriament contribuiren a la lluita contra la malaltia.

Aquest nou cas se suma als vestits i complements que reberen Pedro García i la seua dona, i a les nombroses referències sobre aquesta empresa en les converses entre els empresonats Francisco Correa i Álvaro Pérez. Fins i tot Corrrea parla d’un vol que pagaria Canal 9 per a qüestions que no estarien relacionades amb RTVV.

José López Jaraba és el primer interessat en aclarir la situació per a no fer-se corresponsable de la gestió que ha portat a la destitució del seu antecessor Pedro García. Una destitució motivada per la seu estreta relació amb un grup d’imputats.

També reclamem que s’obriga una investigació al si del Consell d’Administració de RTVV sobre els contactes amb Orange Market, ja que segons les informacions del diari EL MUNDO, una de les seues membres, esposa de l’exvicepresident valencià Victor Campos, va rebre regals d’Álvaro Pérez. Les seues vinculacions s’haurien d’aclarir abans que es duga a terme la votació per a ratificar López Jaraba en la direcció general prevista per a la setmana que ve.

Esperem que López Jaraba done la cara a favor de la veritat i pose fi a la faena de censor, l’única que ha fet fins ara.