21 de setembre del 2009

CCOO trasllada als membres del Consell d’Administració proposats pel PSPV la preocupació pel fracàs del pseudoconveni i el deteriorament de les relacions laborals en RTVV

Continuem la ronda de contactes amb els membres del Consell d’RTVV per demanar un canvi de rumb amb la nova direcció

CCOO s’ha reunit amb José Ignacio Pastor, membre del Consell d’Administració de RTVV a proposta del PSOE, per a traslladar-li la nostra preocupació per l’actual situació laboral de les nostres empreses i la indefensió en què ens trobem els treballadors pel desastre de l’acord de conveni signat ara fa nou mesos.

També li hem traslladat la nostra preocupació per les primeres actuacions del director en funcions, José López Jaraba, que mantenen la línia de sectarisme en els continguts i abús laboral que caracteritzaren l’etapa del seu nefast predecessor, Pedro García.

L’elecció de López Jaraba, sense buscar el consens dins del Consell d’Administració, és una nova mostra que el govern valencià no busca una televisió i una ràdio plurals, sino un instrument de propaganda.

CCOO coincideix amb els membres del Consell d’Administració proposats per l’oposició parlamentària que la falta de diàleg fan impossible donar suport a l’elecció de López Jaraba que es farà oficial el mes d’octubre.

Tot i això, CCOO li ha traslladat a José Ignacio Pastor la nostra intenció de reclamar-li a la nova direcció la negociació d’un conveni de veritat, que pose fi als abusos dels treballadors. L’acord signat al gener per la USO, IV i UGT amb l’empresa i ratificat pels membres del Consell d’Administració proposats per PP i PSPV ha sigut un fracàs, ja que continua sense aprovar-se per part de la Conselleria nou mesos després: els treballadors encara no hem cobrat els salaris complets de 2008 i 2009, s’apliquen jornades abusives i horaris que contravenen la llei, es manté la precarietat laboral de desenes de treballadors que haurien de tindre un treball estable d’acord amb la legislació laboral, i s’ha multiplicat la contractació arbitrària.

En la reunió amb el membre del Consell d’Administració també li hem traslladat la nostra preocupació per la situació laboral dels treballadors i treballadores de les empreses subcontractades de neteja, seguretat i altres, a les quals s’han retallat les percepcions fins a salaris de misèria. La retallada de despeses pels abusos de Pedro García i els seus amics no la poden pagar els mès dèbils i desafavorits.

CCOO està traslladant al Consell d’Administració la necessitat de crear un marc de relacions laborals dignes que ens allunye del conflicte i que permeta oferir als valencians una programació digna, plural i de servei públic.

Una intenció que pretenem traslladar també als consellers elegits a proposta del Partit Popular, als quals hem sol·licitat una entrevista dins d’esta roda de contactes.