29 de juny del 2007

Judicis oposicions 2003, l’efecte “Ventilador”

L’empresa força l’ampliació de la demanda de les Oposicions 2003 a totes les categories.

Els directius de la nostra empresa, en una estrategia perversa i, per defensar-se de la demanda de CCOO-RTVV contra les irregularitats en el proces d’ aquelles categories que afectaven precisament al nivell directiu, vol que tots els treballadors que aprovaren les ultimes oposicions apareguen com a demandats. Obligant a que la demanda afecte a totes les categories laborals de la convocatòria.

Es per això que, per exigencia legal, tots els treballadors que participaren en el procés han sigut citats el día del judici.

La situació actual.
Davant la decisió del jutjat de lo social d’actuar, després de quasi cuatre anys, l’empresa s’enroca darrere de una sol.licitut d’ampliació de la demanda a TOTES LES CATEGORIES per tal de derivar el problema cap a vosaltres y de rebot cap a nosaltres, el sindicat demandant, que anem forçats per imperatiu legal.

Contra els remors, refresque’m la memoria.
Fa mes de tres anys, Comissions Obreres, en solitari va asolir la tasca de representar als treballadors als tribunals de unes oposicións que sabiem serien problemàtiques.

Próximes les eleccions autonomiques del any 2003, el Partit Popular mutaba del lideratje d’Eduardo Zaplana al de Francesc Camps. ¿Aconseguiría Camps revalidar la presidencia de la Generalitat per al PP? No ho tenien massa clar i alguns directius de RTVV decidiren agarantir-se la seua permanencia. Aixi va naixer la necesitat d’unes oposicións que, sota el pretext de la ampliació del centre d’Alacant, va permetre que alguns directius adquiriren la condició de fixes juntament amb altres treballadors i treballadores que en alguns casos ja portaven molts anys treballant com a temporals. Este era, i es encara, la finalitat real de tot aquest embolic.

El proces.
Al proces es detectaren irregularitats en els requisits o els plaços de algunes categories. CC.OO. interposà demanda en les categories on es detectaren irregularitats, no contra tot el proces. Precisament per evitar el que l’empresa preten ara aconseguir.

Volem invitar-vos a que ens consulteu qualsevol dubte que vos sorgisca (respecte a les categories afectades per les denúncies, el procés judicial, ...). Estem a la vostra disposició a la Secció Sindical i a la direcció de correu electrònic: ccoo@rtvv.es y en http://webs.ono.com/ccoo.rtvv/