24 de novembre del 2016

NI SABEM QUAN NI AMB QUI

Estimats companys, el passat dilluns 21 de novembre el Comité d'Empresa de RTVV va tindre la reunió amb el president del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació que va estar acompanyat per dos membres del mateix consell, María Lozano i Vicente Cutanda.

Enrique Soriano té una cosa clara que al Comité no ens agrada gens. El primer que va a fer és contractar una empresa de serveis per dos motius principalment: revisar l’equipament per poder emetre en proves i fer les tasques burocràtiques per començar tot.

No obstant va assenyalar que esta empresa estarà fins que siga necessari, però que no pensa que s’allargue fins al juny. Nosaltres no ho veiem clar. La resposta de tots els membres va ser que al carrer hi ha treballadors de RTVV SAU que podrien fer eixes tasques perfectament.

Enrique Soriano va assenyalar que al llarg del 2017 s’emetrà en proves, però que no es compromet a cap data. El desgavell és tal que no s’ha fet el traspàs dels actius de la RTVV SAU a la nova corporació. Tot i que la llei 11/2015 de recuperació del servei públic de ràdio i televisió es va aprovar el 29 de desembre de 2015, fa 11 mesos i ja marcava la recuperació del patrimoni per part de la Generalitat.

Durant la reunió vam constatar que encara no s’ha elaborat el mandat marc que han de presentar a les Corts Valencianes. A continuació han de fer el contracte programa, del qual només sabem que tenen un pressupost de 55 milions d’euros per al 2017.

D’altra banda sí que tenen clar que el pròxim desembre ha de fer-se la convocatòria per a Director General de l’ens.

També ens va assegurar que han demanat el reingrés a la FORTA, però han de negociar el “pack” que els interessa i vore el pressupost.

Nosaltres des de la secció sindical de CCOORTVV ens preguntem: Com saben que packs han de contractar si no saben quin model de RTV volen oferir als valencians? Ni quants informatius, ni quina graella de programació, ni quantes hores d’emissió .... A més, si només hi ha personal contractat d’una empresa per a emetre en proves, Què passa amb tot el que arribe de la FORTA? On es recull, qui ho gestiona, ho emmagatzema, s’analitza... ?

Pel que respecta a la clàusula 6 de l’acord de l’ERO Soriano diu que això no té res a vore amb esta empresa i ell no es pronuncia sobre això. Nosaltres li vam recordar que l’accionista majoritari és el mateix, la Generalitat Valenciana, qui d’un color o altre és el principal accionista de RTVV SAU i de la nova CVMC i que l’objecte social és el mateix. A més la redacció d’esta clàusula ho deixa clar.