24 de gener del 2015

RTVV obligada a tornar el plus conveni que la direcció ens va llevar dels nostres salaris en 2012 i 2013

El Tribunal Suprem confirma la sentència de l'Audiència Nacional que declarava il·legal el descompte 

RTVV haurà de tornar de forma immediata el plus conveni de 2011 que la direcció de l'empresa va decidir descomptar-nos dels nostres salaris com a represalia per no haver signat l'ERO il·legal promogut pel govern d'Alberto Fabra. 

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència de l'Audiència Nacional  que ja va determinar a l'abril de 2013 que el descompte, practicat en les nòmines i en les liquidacions del primer ERO, era il·legal. La sentència  recull la tesi defensada en el juí pels sindicats, llevat del CSIF que no ho va denunciar, i rebuja els arguments del representant de  l'empresa, David González.

Finalment, tot i que amb més de dos anys de retard per la voluntat de la direcció de castigar els treballadors, recuperarem uns diners que mai ens haurien d'haver llevat.

Les quantitats a retornar a cada treballador van dels 600 als 2.700 euros en funció del grup salarial i de si el van acomiadar en el primer ERO i del moment del comiat. 

Per a qualsevol dubte sobre el que us han de tornar sabeu que podeu posar-se en contacte amb la secció sindical de CCOO a través del correu o al telèfon 963183454.

Recordem, per últim, que la decisió de llevar-nos estes quantitats dels nostres salaris i de les liquidacions dels acomiadats en el primer ERO la prengueren  José López Jaraba, com a director, i Juan Prefaci, com a màxim responsable de recursos humans. Actualment els dos estan imputats, el primer pel forat econòmic de RTVV que s'investiga als jutjats de Paterna, i el segon per la desviació de diners de Canal 9 a la trama Gürtel amb motiu de la visita del Papa a València de 2006, que investiga el TSJ.