26 d’abril del 2012

8 de maig: vaga contra l'ero en RTVV

EL COMITÉ D'EMPRESA CONVOCA UNA VAGA DE QUATRE HORES COINCIDINT AMB LA DECLARACIÓ DAVANT DELS JUTGES DE L'EX-DIRECTOR PEDRO GARCÍA, IMPUTAT PER DESVIAR DINERS DE CANAL 9 A LA TRAMA GÜRTEL

Els treballadors de RTVV ha convocat una jornada de mobilització el pròxim 8 de maig per protestar contra l'ERO que preten aplicar la Generalitat en les nostres empreses i en defensa dels llocs de treball i el futur del servei públic de radiotelevisió valenciana. Els treballadors estan convocats a una vaga parcial de quatre hores, de 9 a 11 del matí i de 17:30 a 19:30, i a concentracions en el centre de treball. A més, representants dels treballadors es traslladaran a Madrid coincidint amb la declaració en l'Audiència Nacional de l'ex-director Pedro García, imputat per desviar almenys 7 milions € de Canal 9 a la trama Gürtel amb els contractes de la visita del Papa de 2006.

 Amb esta mobilització es preten denunciar que la Generalitat continua sense actuar contra els autèntics responsables del saqueig que ha patit RTVV, mentre vol fer pagar als treballadors el malbaratament dels diners públics que han dut a terme els mals gestors de les nostres empreses. El Comité d'Empresa torna a exigir que es frene l'ERO i que es respecten tots els llocs de treball. També demana a la Generalitat que deixe de menysprear als treballadors i escolte els seus representants, tal com es va comprometre el president Alberto Fabra, abans de dur a terme la modificació de la llei de RTVV.

El manteniment de l'amenaça al futur laboral dels treballadors de RTVV i la possible privatització del servei que ara oferim no genera cap benefici a la societat valenciana i només ens porta a una situació de conflictivitat laboral que desembocarà en noves convocatòries de vaga de major intensitat. La Generalitat té en les seues mans evitar eixa situació i treballar per un nou model de RTVV que mantinga el consens de 1984 i millore la seua qualitat, pluralitat i difusió de la llengua i cultura valencianes per a servir al conjunt de la ciutadania.