24 de gener del 2012

El Comité d'Empresa de RTVV expresa el seu rebuig a l'ero al grup socialista de les corts. El diputat Josep Moreno assegura que el PP pretén acomiadar els  treballadors per a cedir Canal 9  a mitjans afins

El diputat socialista Josep Moreno, portaveu en la Comissió de RTVV de les Corts, s'ha compromés amb el Comité d'Empresa a oposar-se a cap reducció de treballadors de la radiotelevisió valenciana mentre no es definisca un model de futur per als nostres mitjans.
Moreno ha fet estes manifestacions en una reunió amb membres del Comité d'Empresa de totes les seccions sindicals. Moreno ha dit que el Partit Socialista del País Valencià és conscient que els treballadors no han provocat la situació en la que es troba RTVV, i ha assegurat que exigiran responsabilitats en els tribunals als directius que han generat el deute de l'empresa. Ha denunciat un pla del PP per a cedir Canal 9 a empreses de televisió afins al PP i ha dit que la reforma de la llei de creació té molts punts antidemocràtics, com l'elecció del director general. Moreno també ha mantingut que el futur de la televisió pública passa per la producció en valencià, cosa que dificultaria el desmantellament de RTVV i la cessió dels canals a empreses de fora del nostre territori.

El Comité d'Empresa li ha entregat l'acord a que arribarem el passat 12 de gener en que rebutjavem l'ERO i defensavem el manteniment de tots els llocs de treball. Un document on també s'exigeix la dimissió del director general José López Jaraba i la depuració de responsabilitats del seu predecessor, Pedro García, i el seu equip. A més, els representants dels treballadors han reiterat que RTVV és viable i indispensable per a la promoció del valencià, d'acord amb el que estableix l'Estatut d'Autonomia.

El Comité d'Empresa ha sol·licitat al portaveu socialista, Josep Moreno, que s'escolte als treballadors de RTVV durant el procés de la reforma legislativa de la Llei de Creació i en qualsevol decisió que tinga a veure amb el seu futur laboral.

Recordem que el Comité ha sol·lictat una reunió en eixe sentit amb el president de la Generalitat, i que este va delegar la trobada en vicepresidència, un contacte que, lamentáblement continua sense produir-se, setmanes deprés de la sol·licitud i en un moment d'enorme tensió entre els treballadors de RTVV.