8 de març del 2011

En el dia de la dona treballadora, els treballadors de RTVV denuncien l’actitud complaent de Jaraba i la seua direcció amb Vicente Sanz, investigat per assetjament sexual a tres treballadores

En la concentració per denunciar els abusos laborals en RTVV que fem cada dimarts al centre de Burjassot,  els treballadors hem aprofitat la commemoració  del 8 de març per recordar els actes execrables protagonitzats per Vicente Sanz i la falta de resposta per part de la direcció de José López Jaraba.

Ara fa un any 3 treballadores denunciaren el màxim responsable directiu de la gestió dels recursos humans, per assetjament sexual.

 Vicente Sanz va aprofitar el seu poder  en tant que directiu, per a perseguir-les sexualment.

Durant l'últim any, la direcció de RTVV, encapçalada per Jaraba i el nou secretari general Juan Prefaci ha tingut un comportament repulsiu. No ha fet res: no ha investigat què va passar; no ha demanat explicacions; no ha sancionat i despatxat. No ha investigat com és possible que en aquesta empresa pogueren ocórrer comportaments delictius tant greus sense que esclatara cap alarma.


La seua inacció és repugnant, és fastigosa, perquè dona pas a la idea d’una connivència: eren membres del mateix equip directiu.

Deixar este cas únicament en mans dels tribunals és prendre part, ja que es renuncia als mecanismes interns per investigar els casos d’assetjament sexual i el règim disciplinari per a castigar-lo. És victimitzar més a les treballadores assetjades.

La direcció de RTVV havia d’haver  obert una investigació i un expedient sancionador, demanant la compareixença de les denunciants, i fent comparèixer l’assetjador. Res no s’ha fet.  La responsabilitat és de Jaraba, qui va tardar tres mesos en cessar-lo com a secretari general. Fins a eixe moment, va ser una suspensió pactada de la relació directiva.

Hui Vicente Sanz continua cobrant la seua nòmina  de RTVV com a tècnic superior del Consell d’Administració i ha demandat RTVV per a exigir el pagament d’una indemnització pel seu cessament com a directiu.

En el Dia de la Dona Treballadora, exigim a Jaraba i la seua direcció que pose fi a esta situació i acabe amb la connivència que ha mantingut fins ara amb l’antic número 2 de l’empresa.