9 de setembre del 2009

CCOO inicia una ronda de contactes amb els membres del Consell d’Administració per a plantejar canvis en RTVV després del relleu en la direcció

L’executiva de CCOO-RTVV s’ha reunit amb Amadeu Sanchis, proposat per EUPV, per analitzar la caòtica gestió de Pedro García i el caos en les relacions laborals

CCOO està traslladant als membres del Consell d’Administració de RTVV la necessitat d’un canvi radical en les relacions laborals, la gestió i el servei als ciutadans de les nostres empreses.

En la reunió mantinguda amb Amadeu Sanchis hem coincidit que, una vegada més, el relleu en la direcció s’ha fet malament per part de la Generalitat, ja que el nomenament de José López Jaraba en substitució de Pedro García s’ha fet sense consens. S’ha perdut una oportunitat de pactar un nom en el Consell d’Administració, i evitar la repetida sensació d’imposició que tant coneguem en aquesta casa. De fet, el mètode triat per la Generalitat farà que es mantinga la situació de provisionalitat en la direcció durant almenys un mes, amb la consegüent inquietud entre directius i treballadors.

També hem coincidit a criticar la gestió desastrosa de Pedro García al capdavant de RTVV, marcada per l’amiguisme, els abusos laborals i la incapacitat en la gestió econòmica, que ens deixa un deute de 900 milions d’euros. Una desastre que volen carregar sobre els muscles dels treballadors.

Coincidim també en la manipulació informativa que ha fet López Jaraba en el Canal 24/9. Una gestió que s’hauria de rectificar des de la direcció general, ja que el nou canal –reclamat insistentment per nosaltres des de 2007- és clau per al foment de la producció pròpia de RTVV i també ho hauria de ser per a oferir informació plural i de qualitat en valencià dins del nou mapa de la TDT.

L’executiva de CCOO també li ha traslladat la preocupació pel fracàs d’acord que signaren al gener l’empresa i tres dels sindicats del Comité, ja que actualment encara no s’ha convertit en un conveni col·lectiu i ha aguditzat la precarització de la situació de centenars de treballadors en aquesta casa. Amadeu Sanchis, per la seua part, ha recordat la seua oposició a l’acord i ha anunciat que treballarà en defensa d’unes relacions laborals de major consens.

CCOO també vol que es tracte en el Consell d’Administració la situació dels treballadors que no estan subjectes al nostre conveni –com ara els de la neteja i la seguretat- i sobre els que la direcció de RTVV ha actuat de forma brutal deixant-los salaris que no arriben a ser ni de subsitència, amb poc més de 600 euros al mes. Una indecència que hauria de fer caure la cara de vergonya als gestors d’aquesta casa.

CCOO vol traslladar eixa necessitat de canvi radical en RTVV a la resta de membres del Consell d’Administració, als quals ja els hem demanat una reunió. Tot amb la voluntat de millorar les condicions laborals d’aquesta empresa, la seua viabilitat futura i el servei que donem als valencians, amb una informació plural i sense sectarismes.