12 de desembre del 2008

La resistència a les pressions ens dona força per a continuar treballant per un conveni per a tots

En les últimes setmanes l’empresa ha sotmés els treballadors a una tensió innecessària i perjudicial tant per als mateixos companys com per als interessos i el funcionament correcte de RTVV. L’empresa ha intentat aconseguir adhesions “voluntàries” al preacord de pacte d’eficàcia limitada amb la USO i la UGT amb mètodes que molts companys han viscut i encara viuen com una autèntica coacció: l’episodi de les nòmines ha sigut francament desafortunat i ningú dels implicats en el pacte l’hauria d’haver permés.

No obstant això, la majoria dels treballadors de RTVV ha resistit les pressions i no s’han adherit demostrant la seua voluntat que es firme un nou conveni per a tots i que substituisca el VII Conveni Col·lectiu, l’única norma d’eficàcia general que continua vigent.

Eixe esforç dels companys té un enorme mèrit. Ens ha donat un marge d’actuació a la majoria de la representació dels treballadors per a intentar aconseguir millores sobre un text que en la forma en que se’ns va plantejar el passat dia 19 de novembre era inassumible.

Es necessari, per tant, que continueu sense donar cap resposta a l’empresa durant alguns dies més ja que, tal com us vàrem dir, la data límit posada per l’empresa no té cap validesa legal. Ara la direcció ja sap massa bé que la seua estratègia no ha tingut èxit, perquè la majoria d’adhesions serà fruit de la pressió i no de la voluntat lliure dels treballadors.

Hem de demostrar-li a l’empresa que un nou conveni per a tots és el millor per al conjunt dels treballadors i també per al funcionament de RTVV i això no es pot imposar amb la por, si no negociar-ho amb els representants democràtics dels treballadors.