28 de novembre del 2008

En benefici teu i dels teus companys NO cedisqes a les pressions de l’empresa

NO T’ADHERISQUES AL PACTE D’EFICÀCIA LIMITADA

L’empresa ja ha començat la seua campanya de pressió als treballadors per aconseguir que se sumen al pacte a que han arribat amb la USO i la UGT i que, a dia de hui, només pot aplicar-se als afiliats dels dos sindicats.

Tal i com hem comentat en les assemblees de treballadors massives que s’han fet ja a Burjassot i la Ràdio, us recordem que és mentida que eixe pacte siga el VIII conveni col·lectiu i que la única norma de regulació de les relacions laborals per a tots els treballadors és el VII Conveni, que continua en vigor.

Un nou conveni col·lectiu d’eficàcia general només serà possible si el signa la majoria de la representació dels treballadors, elegida de forma democràctica i secreta en les passades el·leccions sindicals. De moment, amb la retallada de drets i la desregulació que pretén introduir l’empresa això és impossible. CCOO, Intersindical i CGT, que conformem eixa majoria elegida per tots vosaltres, insistim a reclamar a l’empresa una negociació que faça viable un acord per a tots i que traga l’empresa i els treballadors d’aquesta situació de tensió i intranquilitat en que l’ha situat la direcció de forma irresponsable.

Per això vos demanem que sigueu forts i no accepteu la pressió. Ningú té dret a imposar unes condicions laborals contra la voluntat del treballador per fora de la negociació col·lectiva. Davant de la pressió vos animem a no cedir; no vos doneu per assabentats. Per això volem fer-vos alguns aclariments.

1.- La data límit que ha donat l’empresa per a l’adhesió no té cap validesa legal. Si finalment optara per això, un treballador sempre pot sumar-se a un pacte d’eficàcia limitada durant la seua vigència.

2.- No cal donar cap resposta als correus electrònics que ha enviat l’empresa. Cap treballador té l’obligació legal de fer-ho.

3.- Si l’empresa et crida personalment per a signar recorda que pots anar acompanyat d’un representant sindical. CCOO, Intersindical i CGT ens posem a la teua disposició per al que necessites.

L’empresa intentarà vendre cada adhesió al pacte d’eficàcia limitada com un èxit de la seua estrategia i de la debilitat dels treballadors. La unitat és ara més que mai la nostra principal força.