6 de setembre del 2007

CCOO reclama a Pedro García una rectificació en la línia informativa de RTVV

CCOO reclama a Pedro García una rectificació en la línia informativa de RTVV

Exigim una gestió responsable, basada en la producció pròpia i la garantia de l’estabilitat laboral i els drets dels treballadors

La renovació de Pedro García com a director general de RTVV no és una bona notícia per a la societat valenciana ni per als treballadors de RTVV. Amb este nomenament, el govern valencià no ratificarà una bona gestió al capdavant del principal grup de comunicació de la Comunitat, sino la conversió de Canal 9 i Ràdio 9 en el gran gabinet de premsa del president de la Generalitat i del PP durant els últims quatre anys. Un aparell de propaganda pagat per tots.

Això s’ha fet a costa de silenciar a la meitat de la societat valenciana: Partits polítics, sindicats, col·lectius socials en defensa dels immigrants i el més greu – i que ens avergonyeix als treballadors de RTVV- la prohibició expressa d’entrevistar a cap familiar dels 43 morts en l’accident de Metro València de l’any passat.

La manipulació informativa s’ha convertit en la principal preocupació per als treballadors de RTVV, perquè tot el sistema de relacions laborals s’ha basat en la finalitat de servir al PP. Per això no es dubta en marginar els treballadors que no segueixen les consignes o fins i tot acomiadar-los. Per això es manté la precarietat laboral en límits inadmissibles en una empresa pública.

CCOO considera que és l’hora de canviar eixe model, de modificar la línia informativa de RTVV i permetre la pluralitat, de complir allò que estableix la Llei de Creació de RTVV. Exigim que la nova direcció, novament encapsalada per Pedro García, treballe per al conjunt dels valencians i no només per aquells que l’han nomenat.

CCOO també demana un canvi en la gestió de RTVV que ha d’apostar per la producció pròpia, l’estabilitat laboral i el respecte als compromisos pactats en el Conveni Col·lectiu –incomplit sistemàticament durant els últims quatre anys-.

Pedro García també és el màxim responsable de la caòtica situació econòmica en que es troba RTVV, amb prop de 1.000 milions d’euros de dèficit que mantindran l’empresa endeutada almenys fins al 2020.

Ha sigut el seu equip directiu el que ens ha dut a aquesta situació i són ells els responsables. CCOO demana que els nous directius que nomene Pedro García vinguen a treballar per a RTVV i no a servir els seus interessos de promoció personal, com han fet alguns els últims quatre anys amb els diners públics.

La mala situació econòmica de l’empresa és imputable a ells i només a ells. En cap cas als treballadors. Des de CCOO li demanem a Pedro García que aposte per la producció pròpia, per la professionalitat i la capacitat dels treballadors de RTVV, demostrada cada dia i especialment en els grans esdeveniments que s’han cobert els últims anys. També li anunciem que no acceptarem cap mesura que vaja en detriment de l’estabilitat laboral o els drets dels treballadors per paliar el malbaratament de diners que els seus directius han fet els últims anys.