17 de maig del 2004

Ni privatització, ni externalització

CCOO exigeix una RTVV pública, ben gestionada i al servei de la societat valenciana

La reducció de la producció pròpia de RTVV, la cessió de la gestió de serveis a empreses privades i la privatització parcial de la graella de programes de Canal 9 i Punt 2 ha contribuït a disparar el deute de la Radio Televisió Valenciana, ha reduït la transparència de la seua gestió i ha incrementat la precarietat laboral, mentre s'han enriquit exdirectius de la cadena i empresaris afins al PP. Tot això, a més, ha fet que la ràdio i la televisió públiques valencianes s'hagen apartat dels seus objectius bàsics, com la promoció de la nostra llengua i la nostra cultura, i s'hagen convertit en un instrument de propaganda del Partit Popular.

Front a aquest model malbaratador, irresponsable i irrespectuós amb la societat valenciana, CCOO ha defensat sempre un model alternatiu, basat en el compliment dels seus objectius socials, la producció pròpia i la professionalitat dels treballadors de RTVV, l'única garantia de futur de la plantilla i del mitjà.

L'actuació conjunta dels treballadors de RTVV, les principals forces sindicals valencianes i tots els partits polítics del País Valencià, llevat del PP, en defensa de una radiotelevisió pública, en valencià i de qualitat han aconseguit paralitzar el projecte privatitzador de Canal 9. En aquest sentit han sigut fonamentals els recursos judicials presentats per sindicats de classe amb representació en el Comité d'Empresa i els dels partits polítics de l'oposició valenciana. Tres d'estos recursos, els de la UGT, CGT i Esquerra Unida han sigut estimzats, i esperem que els tribunals es pronuncien en el mateix sentit en el de CCOO, i també declaren la il·legalitat del procés.

Per tot això, les últimes declaracions de dirigents del PSPV en que obrin la porta a privatitzacions parcials de la gestió de RTVV, han generat gran inquietud entre els treballadors. Aquestes manifestacions, fetes en el moment més inoportú, trenquen els compromisos sobre RTVV que els socialistes havien adquirit amb la societat valenciana i amb el conjunt de treballadors de la radiotelevisió pública. Per això exigim una rectificació immediata en el marc de la Plataforma en defensa d'uns mitjans públics al servei dels ciutadans i la democràcia.

L'exigència de claredat i coherència a la principal força de l'oposició al País Valencià no pot desviar l'atenció dels autèntics responsables de l'actual situació de RTVV. Uns gestors incapaços que han posat en marxa un procés il·legal de privatització amb l'únic objectiu de beneficiar el Partit Popular i enriquir empresaris afins.

És inacceptable que el Director General de RTVV, Josep Vicent Villaescusa, continue defensant en les Corts Valencianes la legalitat de la privatització quan els tribunals s'han pronunciat tres vegades en contra. La seua falta de respecte a les resolucions judicials adverses contrasta amb la utilització que va fer de Canal 9 per a difondre les sentències que li han sigut favorables, a pesar que no havia permés que s'informara de les denúncies contra ell. Una prova més de com entenen la democràcia els directius d'aquesta empresa.

El silenci del President de la Generalitat, Francesc Camps, és més preocupant que les declaracions d'aquells que no tenen potestat a hores d'ara per a regir el funcionament de RTVV. Un silenci que pot amagar l'absència de projecte alternatiu a l'actual, que s'ha demostrat nefast, o la incapacitat de dur-lo a terme per falta de poder dins del seu propi partit.

Els treballadors de RTVV han demostrat reiteradament -sempre que se'ls ha permés- la seua capacitat per oferir un producte de qualitat a la societat valenciana. El seu treball, la producció pròpia, és l'única garantia de viabilitat i de servei als valencians. És imprescindible, per tant, que RTVV recupere tota la producció de programes que ha cedit a empreses privades i pose fre així al seu forat econòmic.

CCOO reitera la seua voluntat de col·laboració en aquest objectiu i reitera la seua oposició frontal a qualsevol projecte privatitzador - o d'externalització- present o futur, vinga de qui vinga.

Secció Sindical CCOO-RTVV
Polígon Accés Ademús, s/n 46100 Burjassot
Tel. 963183454 - Fax 96318301
E-mail mailto:ccoo@rtvv.es
http://www.rtvvpublica.info