13 de novembre del 2014

RTVV no pot ser una mercaderia electoral

COMUNICAT COMITÉ EMPRESA RTVV



El Comitè d'Empresa de RTVV mostra la seua estupefacció davant de la declaració d'intencions del President de la Generalitat, Alberto Fabra, sobre l'obertura d'una Ràdiotelevisió pública que partiria de zero.

En els últims tres anys, els treballadors de RTVV han estat sotmesos per part del Consell a un assetjament laboral provocat per dos processos de comiat col·lectiu i un tancament traumàtic de les emissions que va desembocar en un ERO d'extinció. Per la qual cosa , ens sembla un acarnissament moral que el principal responsable de la desfeta del sector audiovisual valencià propose, hui, que la nova RTVV ha de formar-se amb una nova plantilla. És un argument més que reforça la nostra teoria que el desmantellament de RTVV anava més enllà de les qüestions econòmiques i pretenia perseguir directamente la plantilla de RTVV.  El Govern Valencià porta gastat en la liquidació de RTVV - en un any-  el triple (200 milions d'euros) del que costaria mantenir l'empresa durant un any.

Ha de saber el President de la Generalitat, perquè així li ho traslladarem al seu Vicepresident, que una RTVV sostenible econòmicament era possible. Li ho proposarem per escrit abans del tancament. Només calia cenyir-se al pressupost marcat pel contracte-programa que el mateix PP va aprovar a Les Corts Valencianes.

L'anunci fet este matí té flaire a propaganda electoral i, i implícitament, reconeix l'errada que el PP va cometre l'any passat. A pesar d'això, este Comitè d'Empresa sempre ha mostrat una voluntat negociadora per solucionar els conflictes. Esta vegada, la reiterem. Li emplacem a detindre la liquidació de RTVV, convocar el Comitè d'Empresa i donar una solució a esta situació amb un pacte per una RTVV sostenible i pública.