26 d’agost del 2014

9 mesos del tancament de RTVV

Des que el govern d’Alberto Fabra va deixar en negre la pantalla i la emissora dels valencians hi han succeït moltes coses que ni han pogut contar-se en la nostra llengua ni han pogut vores en la que era l’única televisió pública que vertebrava totes les comarques del País Valencià i totes les poblacions de Vinaròs a Oriola.

Moltes coses han passat i estan passant, sobre tot este estiu. Notícies noves, incendis, accidents, tradicions que els ciutadans d’esta comunitat no podem vore com en els últims 24 anys. Tot un servei públic que no s’està donant a una comunitat de 5 milions d’habitants sense contar els turistes que arriben a l’estiu.

Esta setmana mateixa tenim notícies que afecten l’economia agrícola a causa del vet rus a les exportacions, malauradament també assassinats masclistes, pujada de temperatures. Temes diversos que quasi passen inadvertits per als altres mitjans i que en el nostre territori són tan importants com saber si cal regar o si desfilen els moros pels carrers d’Ontinyent o de Rocafort.

Un mitjà públic que han callat. Un mitjà que en els últims anys, a pesar de la manipulació denunciada pels treballadors i de les retallades, encara servia com a baló d’oxigen d’una indústria audiovisual que veia les orelles al llop perquè no cobrava quan calia i seguia només amb els ulls la senda dels diners que anaven a parar a altres butxaques foranies. Una indústria que ara ha obligat a molts treballadors a exiliar-se laboralment fora de la seua terra o a reconvertir-se en altres oficis malvivint dins d’esta crisi que no acaba mai.

Perqué volem denunciar la malfeta del PP i demanar que mantinguen el seu compromís els partits que han promès que quan manen tornaran al poble el que és d’ell, volem continuar amb les nostres concentracions davant el Palau de la Generalitat.

T’esperem el pròxim divendres 29 d’agost a la plaça Manises. L’hora ja la sabeu: 12:00. Farem un silenci per recordar als mandataris que ens han callat a tots, als treballadors i al poble.

No estem d’acord i no podem seguir així.

RTVV Tornarà.