12 de novembre del 2013

El comité d’empresa formalitza davant fabra la voluntat de dialogar sobre RTVV

 El Comité d’Empresa de RTVV ha instat el president de la Generalitat, Alberto Fabra, a reconsiderar la seua decisió de tancar la ràdio i la televisió públiques. Ho va fer ahir, de manera formal, passant per registre de Presidència un escrit on convida a trobar fórmules que permetan encaixar la sentència de nul•litat del TSJ i “la legalitat que conformen l’Estatut d’Autonomia, la llei de l’Estatut de RTVV i el Contracte Programa subscrit entre el Consell i la pròpia empresa”.

 El comitè argumenta que l’impacte del tancament de RTVV va més enllà de ser un conflicte purament laboral, ja que “abasta tot el sector audiovisual valencià, l’àmbit cultural i la política lingüística. Afecta directament la identitat política i cultural dels valencians” i adverteix “que una llengua sense presència en els mitjans de comunicació està condemnada a una mort lenta, perquè la televisió i la ràdio també formen part del sistema educatiu en les comunitats autònomes amb una llengua pròpia”.

El comitè emplaça al President de la Generalitat “a fer una lectura profunda de la sentència del TSJ, on es qüestiona la negociació i l’execució de l’ERO” i recorda que “en cap moment, ni la sentència ni la normativa legal apunten que l’única solució que se’n deriva de la nul•litat siga el tancament de l’empresa. Per tant, cal interpretar que es convida a les dos parts a trobar una eixida que s’adapte als cànons de legalitat i viabilitat.”

 La petició conclou amb l'emplaçament formal perquè el President de la Generalitat, “reconsidere la seua decisió, perquè els dies que tenim per davant ens donen marge per arribar a un punt d’inflexió que permeta recapacitar i trobar solucions per a un servici públic que entenem com a fonamental per a l’autogovern, la vertebració dels valencians i el manteniment de la nostra llengua. En eixe camí, tal com li hem comunicat de forma reiterada els últimes mesos, estem convençuts que ens trobarà als treballadors de RTVV i que junts podrem trobar un model sostenible i de futur per a RTVV SAU.”

 La proposta d’obrir una via de negocació que permeta garantir la continuitat de RTVV ha sigut traslladada este matí pel Comité d’Empresa al substitut de Rosa Vidal, Ernesto Moreno, qui s’ha compromés a fer arribar este plantejament fins a Presidència de la Generalitat. L’encontre entre el Comité d’Empresa i Moreno, celebrat a les 9 del matí, ha sigut el primer d’una sèrie de contactes que tindran lloc al llarg de la jornada per a concretar cóm es materialitza l’execució de la sentència de nul•litat de l’Ero i la consegüent readmissió de vora un miler de treballadors que van ser acomiadats entre desembre del 2012 i agost del 2013.