12 de juliol del 2013

Inspecció de Treball detecta irregularitats en categories laborals i excés d'hores en RTVV



El Comité d’Empresa havia denunciat irregularitats en l’execució de l’ERO


 La Inspecció de Treball confirma en l’informe remés al Comité d’Empresa la denúncia que havia presentat l’òrgan de representació dels treballadors respecte a l’execució de l’ERO. L’informe constata “incompliment del deure de col.laboració amb l’Inspector de Treball” per part de l’empresa, alteració de les funcions de les categories laborals per les quals estan contractats alguns treballadors i realització d’hores extraordinàries.

Respecte a les categories laborals, l’Inspector destaca que l’alteració de les funcions que estan patint alguns treballadors no s’atén al conveni, no s’ha comunicat al Comité d’Empresa i s’ha produit de forma prolongada i no per un temps determinat, com marca la llei. 

Pel que fa a les hores extres, la Inspecció ha comprovat que “s’estableixen assignacions horàries per als operadors de càmera amb jornades setmanals de més de cinquanta hores, la qual cosa significa que estem en presència d’hores extraordinàries”. Igualment, verifica la contractació de productores externes per cobrir els horaris nocturns i de cap de setmana dels operadors de càmera. En este cas, l’informe també fa referència a l’ús de productores durant la nit de Sant Josep, coincidint amb la vaga convocada pel Comité d’Empresa, i obri la porta a una “demanda davant el Jutjat Social per possible vulneració del dret de vaga”.
Este informe de la Inspecció es produeix arran de la denúncia presentada el passat mes de maig pel Comité d’Empresa, qui va detectar irregularitats durant el procés d’execució de l’ERO que està patint RTVV.
 
Una vegada més, el Comité d’Empresa considera inadmissible que, en el transcurs d’un procés d’ERO, es facen hores extraordinàries, es contracten productores externes i s’alteren les categories laborals dels treballadors per suplir els que han sigut acomiadats. En este sentit, reiterem que els treballadors són imprescindibles per al bon funcionament de l’empresa i que, a data de 31 d’agost, quan acaba l’execució de l’ERO, la ràdio i la televisió pública seran inviables.
El Comité d’Empresa adjuntarà este informe de l’Inspector a les quatre demandes col.lectives interposades als tribunals contra l’ERO i anima als treballadors a denunciar les situacions irregulars que demostren el desficaci que estem vivint.