16 d’abril del 2013

L’Audiència Nacional obliga a l’empresa a tornar als treballadors el plus conveni descomptat il·legalment

L’Audiència Nacional ha ordenat a la direcció de RTVV que reintegre les quantitats corresponents al Plus Conveni de 2011 que ha descomptat irregularment de les nòmines dels treballadors des de novembre de l’any passat, i que deixe de practicar eixa retallada en nòmines futures.

També obliga a pagar la quantitat descomptada per este concepte en les liquidacions que va practicar l’empresa als companys i companyes acomiadats. 

Des de CCOO mostrem la nostra satisfacció perquè l’Audiència ha recollit els arguments que defensarem en contra de la retallada unilateral i arbitrària practicada per l’empresa.i instem a la direcció a pagar de forma immediata les quantitats il•legalment descomptades. 

En el cas dels companys acomiadats per l’ERO han de rebre l’equivalent a 11 mesos de Plus Conveni, és a dir, entre 1.100 i 2.700 euros en funció de la seua categoría professional. 

Entenem que està sentència posa de manifest la voluntad de la direcció de RTVV de perjudicar injustament els treballadors que hem denunciat durant tot el procés de l’Expedient de Regulació, i confirma que no es pot actuar constantement des de l’abús i la imposició. Una actitud que hauria de modificar de cara al futur. la nova directora general, Rosa Vidal.

Sentencia Plus Conveni