24 d’abril del 2013

El Comité d’Empresa li exigeix a la direcció el pagament immediat del plus conveni i el replantejament de l’ero


Rosa Vidal mostra la voluntad de continuar amb l’Expedient de Regulació d’Ocupació, tot i reconeixer que genera problemes de funcionament en l’empresa

La reunió amb la nova direcció de RTVV ha donat poques respostes a la inquietud dels treballadors sobre el seu futur laboral i el projecte empresarial. Rosa Vidal ha reconegut que el futur judicial de l’ERO manté oberts diferents escenaris que s’han de contemplar de cara al futur, però ha mantingut la seua voluntat de continuar amb el procés previst per als pròxims mesos. No obstant això, ha reconegut que si es duen a terme els comiats anem a tindre problemes per a traure endavant la programació.

Des de la representació dels treballadors li hem recordat que eixos problemes ja existeixen i que ha empitjorat la qualitat del producte que oferim. En eixe sentit li hem demanat que s’activen les borses de treball de contractació per recuperar companys acomiadats. La Directora General, però, ha dit que no pot fer contractacions laborals durant el 2013 d’acord amb la legislació estatal i autonòmica, una qüestió que constituiria un nou incompliment del Pla d’Acompanyament de l’ERO.

La Direcció General ha mostrat la seua voluntad que els tribunals es pronuncien com més prompte possible sobre l’ERO i ha dit que estudiarà la nostra petició de retirar el recurs de casació contra la inhibició del TSJ, per a que així es puga accelerar el pronunciament del Tribunal Suprem.

També ha anunciat que el Subdirector Jurídic, Juan Aguado, que portarà les relacions laborals a partir d’ara, estudiarà totes les reclamacions de quantitats efectuades pels companys acomiadats, i que Javier Martínez Vivanco s’encarregarà de la tramitació del complement de 400€ per als majors de 45 anys.

PLUS CONVENI

La Direcció de l’Empresa, tal i com ha informat a través d’Intranou, ens ha comunicat que ha anunciat un recurs a la Sentència que l’obligava a tornar les quantitats descomptades corresponents a 2011. Eixe anunci s’ha de concretar en les pròximes setmanes i el Comité d’Empresa li hem demanat que no ho faça i que abone les quantitats, amb atenció preferent als companys acomiadats. També li hem demanat que, en tot cas, deixe de descomptar en les nòmines les quantitats que tenia previst llevar en els pròxims mesos. De moment, la direcció no concreta la seua posició, tot i que Rosa Vidal ha expressat que hi ha dificultat per a no fer el descompte en la nòmina d’abril.

TRASLLAT DE RÀDIO 9 AL CPP DE BURJASSOT

Rosa Vidal ha dit que en estos moments estan estudiant-se els costos del trasllat per a fer-lo efectiu el més prompte possible, tot i que no ha avançat dates. Sí que s’ha mostrat escèptica que es puga fer abans de tres mesos. A més ha anunciat la voluntat de posar en funcionament una única direcció d’Informatius i Esports per a tota l’empresa RTVV S.A. (Televisió, Ràdio i Web)

CONTRACTE PROGRAMA I MODEL DE FUTUR

El Comité d’Empresa ha demanat en la reunió que s’escolte als treballadors per a definir el futur model de RTVV, a diferència del que han fet les direccions precedents. També hem insistit en la necessitat de promoure la producció pròpia i garantir un concepte ampli de servei públic, atés el nostre paper de difusió del valencià. En eixe sentit hem acordat mantindre una reunió amb la direcció, en dates pròximes, per aportar-los propostes.

CONVENI COL·LECTIU

El Comité d’Empresa ha demanat la pròrroga de l’actual Conveni Col·lectiu més enllà de juliol, quan vencen els convenis en ultractivitat com a conseqüència de la nefasta reforma laboral del PP. Considerem necessari que es mantinga el marc laboral actual fins que es signe un nou conveni, per a no deteriorar encara més les relacions entre direcció i treballadors després del brutal ERO que s’ens està aplicant. L’empresa ha mostrat la seua voluntat a reprendre la negociació d’un nou conveni, tot i que concretarà la seua posició també en les pròximes setmanes.

Rosa Vidal i el seu equip han excusat la seua falta de respostes a moltes de les qüestions en el poc temps que porten en el càrrec. Els representants dels treballadors els hem demanat la màxima celeritat en les respostes i que no repetisquen les actuacions de malbaratament i foment de la conflictivitat laboral dels seus predecessors.