6 de febrer del 2013

Es reobrin les investigacions de la trama Gürtel i dels contractes de RTVV amb Teconsa

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha decidit reobrir tres peces separades sobre la investigació de la trama Gürtel. Una d’elles tracta de les irregularitats en la contractació de Ràdio Televisió Valenciana amb la empresa Teconsa, amb motiu de la visita del Papa el juliol del 2006 i l’Encontre Anual de les Famílies.
El magistrat, José Ceres, reactiva el cas després que li’l traslladara el passat estiu el jutge de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz. Qui ja va imputar quatre exdirectius de RTVV entre ells Pedro García, exdirector general de RTVV.

El TSJCV ha pres esta decisió per si estos contractes pogueren constituir delictes de prevaricació i suborn. El contracte en qüestió fa referència al lloguer de pantalles de vídeo, so i megafonia per a la nomenada visita. Esta investigació apunta a la recepció de regals per part de Pedro García, exdirector general de RTVV fins el 2009 i els implicats en la trama Gürtel. L’informe policial apunta que la trama va inflar el preu de la contractació dels equips i es van repartir una comissió de més de tres milions d’euros.
La documentació policial assenyala que Pedro García, exdirector general de la radiotelevisió pública valenciana, va desviar als seus conters 500 mil euros a través d’un testaferro. Precisament el cap de gabinet d’este director general era, en eixos moments, Juan Prefaci, actual secretari general de RTVV. Cal destacar que quatre exdirectius de l’època estan imputats pels jutges.

La direcció actual, ni tampoc les anteriors, han assumit cap tipus de responsabilitat. Per contra, per a l’actual direcció les responsabilitats són del conjunt dels treballadors, a qui volen fer pagar, amb un acomiadament massiu, les conseqüències d’una gestió nefasta. Ells es salvaran de l’ensorrament.

Davant estes noves actuacions policials s’haurien de paralitzar inmediatament els acomiadaments que la empresa té previst comunicar. I la Generalitat Valenciana hauria de treballar per recuperar els diners saquejats a esta empresa.

No pot ser que els treballadors paguen les conseqüències del saqueig mentres que als directius no se’ls reclame cap responsabilitat per la desfeta.