28 de febrer del 2013

El 98% dels programes de Canal 9 després de l'ero són reemissions


            L’ERO a Canal 9 TVV només ha deixat personal per a fer nous el 2% dels programes de la cadena: 3 hores entre les 146 que emet a la setmana.
TOTA la programació de Canal Nou Dos és antiga excepte els partits de bàsquet

Canal 9 ja és, ‘gràcies’ al brutal ERO que s’està executant sobre els seus treballadors, la cadena de les reemissions. Ja no queda personal per a fer programes. Una mirada a la graella de programes resulta reveladora.

En estos moments, només cinc programes continuen en marxa tot i haver reduït el seu personal. Es tracta dels espais Ocupa’t, Futbolistes, Societat anònima, De festa en festa i Babalà. En total, només tres hores de nou material en emissió. Pràcticament no res (un 2% exactament) entre les 146 hores que emet la cadena. En tots els casos, cal destacar que en ells treballa personal que la direcció ha acomiadat i que continua abandonant l’empresa en estes setmanes. Per tant, este 2% es vorà reduït molt prompte.

I què composa la programació de Canal 9 ara mateix? En una gran majoria, pel·lícules (alguns westerns s’han reposat més de 20 vegades), sèries i documentals estrangers. Fins a 63 hores a la setmana dins del total de 146.

Després (35 hores 30 minuts) ja trobem els programes antics. Tots són programes produïts abans de l’execució de l’ERO com ara Guamipi, Mediambient, Gormandia, De Temporada, Encontres o Trencadís. Alguns tenen quatre i cinc anys d’antiguitat (els primers programes de Guamipi tenen més de nou anys). El cas de Trencadís és especialment interessant per quant es tracta d’una producció de la dècada passada... que recopila l’arxiu de la cadena de fa més de 20 anys. Alguns d’estos programes s’han reemés desenes de vegades.

Canal Nou Dos, que hauria de dedicar-se a potenciar la programació infantil i cultural, manté el complet de la seua graella (134 hores i mitja a la setmana) com a reemissions. L’excepció són els partits de bàsquet (dos estos últims dies) i les retransmissions festives (esta passat cap de setmana, excepcionalment, la Galania de Castelló). No existeix un sol programa que s’estiga produint actualment. Com a exemple, estos dies estan emetent-se entrevistes realitzades al programa ‘Colp d’ull’, produïdes a partir de 1996.

L’ERO a TVV ha significat el comiat de 843 treballadors, que s’afegeixen als més de 200 executats a Ràdio 9 i RTVV. El comité d’empresa ha denunciat estos dies que l’empresa està canviant de lloc de treball els no afectats i els està demanant hores extres per tal de cobrir feines pendents.