17 de gener del 2013

Manifest en defensa de les tv públiques


Manifest en defensa de les tv públiques

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha presentat el manifest de CCOO en defensa de les televisions públiques. Segons Fdez Toxo: "estem assistint a un procés de deconstrucció de les tv públiques amb l'excusa de la crisi." Toxo ha acusat els governs autonòmics d'utilitzar les televisions com un instrument per manipular la informació i ha posat com a exemple els casos de Canal 9 i Telemadrid, on el PP porta 17 anys governant.

Respecte als ERO que pateixen els treballadors de les dues empreses, Toxo ha afirmat que "s'ha de lluitar contra la injustícia dels comiats i en defensa de la riquesa social i cultural que aporten les tv autonòmiques. Aquestos ERO són un desgavell i un atac contra la dignitat de les persones." Toxo ha advertit que el PP està posant "en perill les tv públiques i la qualitat democràtica."

MIFSUD: AMB ELS DINERS DESVIATS A GÜRTEL ES PAGARIA EL SOU D'UN ANY DELS TREBALLADORS DESPATXATS.

El Vicepresident del Comitè d'empresa de RTVV, Vicent Mifsud, ha assegurat que " a RTVV s'ha fet negoci amb la trama Gürtel i que, amb els diners desviats, es podria pagar el sou d'un any dels treballadors que han sigut acomiadats fins ara." Vicent Mifsud ha anunciat també que "anem a continuar lluitant on calga per defensar els llocs de treball i una tv de qualitat que informe veraçment en la nostra llengua."

Mifsud ha acusat el PP "d'intentar privatitzar RTVV en el passat. Ara, han fet una llei aposta per pdoer carregar-se RTVV i adjudicar-la a Scuoya i Vértice 360, empreses afins." Mifsud ha recordat a la seu de CCOO a Madrid que "l'ERO de RTVV és el major que s'ha fet, fins ara, en un mitjà de comunicació a l'Estat espanyol i que el PP prefereix gastar-se 34 milions d'euros despatxant treballadors, enlloc d'emprar-los en pagar a les farmàcies i el gasto social de les persones discapacitades."

 La presidenta del comitè d'empresa de RTVM, Teresa Garcia, ha dit que "l'ERO és una carnisseria. Violència és despatxar 800 treballadors i deixar en el carrer a les seues famílies. Continuarem lluitant perquè tenim la força de la raó."

 CCOO proposarà a la resta de forces sindicals fer un gran acte de reivindicació de les televisions públiques.