11 de desembre del 2012

Una setmana caòtica, que requereix una explicació als treballadors per part de l’empresa


L’empresa ha comunicat al Comité d'Empresa que esta setmana no es produiran comunicacions d’acomiadaments a treballadors afectats per l’ERO en l’ens i la ràdio, com ens havia anunciat fa només dos setmanes. Tot després d’una fugida del director general José López Jaraba què, a dia de hui, no té cap explicació coherent.

Davant d’esta situació caòtica, caldria reclamar de la direcció de l’empresa, si és que això existeix, que informe públicament i directament de les seues decisions. La direcció de la RTVV és l’executora d’un interminable ERO que pot destruir la RTVV. Caldria que fora l’empresa la que informe directament els treballadors de RAV i de l’ens RTVV, mitjançant un comunicat d’empresa on s’explique el que està passant.

Per exemple, si Jaraba pega a fugir un divendres 7 de desembre, enmig d’un pont, posant la direcció de RTVV en situació precària, hauria de ser la persona encarregada de la gestió de l’ERO, és a dir, el senyor Prefaci, qui informe els treballadors en quina forma la dimissió de Jaraba afecta el calendari de l’ERO. Si no hi ha un responsable que signe les cartes d’acomiadament, clara absència d’un buit de poder per la dimissió del director general, caldria que l’empresa comunicara els treballadors que és el que passa. Si l’empresa havia informat que els treballadors de RAV i RTVV, tampoc se sap quants, anaven a patir l’ERO durant la setmana del 10 de desembre, quan això s’ajorna, doncs que informen els treballadors!

L’empresa ens comunica telefònicament als representants dels treballadors que aquesta setmana, evidentment, no hi hauran acomiadaments, ni en RAV ni en RTVV. L’adverbi evidentment sembla ser que es refereix a la dimissió-fugida de Jaraba, a qui ja no vorem més per aquesta casa. Com que no hi ha director general, ni substitut per ara, la tramitació de l’acomiadament col·lectiu s’ajorna uns quants dies. O setmanes.

El malson de l’ERO començà fa quasi dos anys i ens el confirmaren un 9 de gener de 2012. A finals de 2012, no se sap quines persones el patiran. Un malson que continua  per causa d’una empresa demencial.