31 d’octubre del 2012

El TSJ suspén el juí del 6 de novembre sobre l'ERO per determinar quin tribunal és el competent per a tramitar la causa

El tribunal li dona dos dies a la direcció de RTVV per a que aclarisca si hi ha algun treballador afectat fora de la Comunitat Valenciana


El Tribunal Superior de Justícia valencià ha demanat a les parts que és pronuncien sobre la competència per a jutjar l'ERO de RTVV després que li comunicarem que l'Audiència Nacional havia acceptat també les demandes sobre la mateixa matèria  presentades per CCOO i CGT i les havia acumulades en una única causa.

El Tribunal ha suspés el juí previst per al dia 6 i ha donat dos dies a l'empresa perquè explique si hi ha treballadors afectats per l'ERO fora de la Comunitat, una informació què ha ocultat als representants dels treballadors durant tot el procés. 

En funció del que manifeste l'empresa i les diferents parts personades en la causa, el Tribunal Superior determinarà si manté la competència o s'inhibeix a favor de l'Audiència Nacional, on ja està previst el jui per al pròxim 26 de novembre.

De moment, el Tribunal Superior de Justícia ha decidit acumular les demandes de la Intersindical i de la UGT i donar a CCOO per personada també en el cas que instrueix a València. Tot indica que, en pocs dies, la causa pot estar acumulada en un únic organ judicial, cosa que, entenem, serà beneficiosa per a la clarificació del procés.