23 d’octubre del 2012

Continua el desficaci sobre l'ERO en RTVV: iniciat el tràmit per a adjudicar el pla de recol•locació al que l'empresa preten destinar prop de 600.000€

Mentre manté en una incertesa total als treballadors sobre el seu futur laboral, la direcció de RTVV ha començat este dilluns el procediment per a concedir a una empresa privada el pla de recol•locació dels centenars de treballadors que pretén acomiadar en apliació de l'ERO. Un pla al qual es pretenen destinar 579.832 € de diners públics, segons els pressupost de licitació. 

Dos empreses privades opten a quedar-se amb este treball, que té com a objectiu determinar en què es pot ocupar a les persones que RTVV i la Generalitat han decidit tirar al carrer. Es tracta de Alius Modus, i Acción Laboral, què com han fet ja PwC i Garrigues faran negoci amb uns diners públics que els pèssims gestors de RTVV no han volgut destinar a salvar llocs de treball o a facilitar eixides no traumàtiques de l’empresa. Una tercera empresa, ELOGOS, que pretenia participar en el concurs ha estat exclosa per no tindre una autorització específica per a la recol•locació de treballadors. 

Després de l’obertura de l’oferta tècnica encara resta un altre pas què és el de l’obertura dels sobres amb l’oferta econòmica i a partir d’eixe moment l’empresa té un màxim de dos mesos per adjudicar el pla de recol•locació. 

CCOO torna a exigir a la direcció que pose fi a tot este procés de malbaratament de diners públics ja que l’experiència ens ha demostrat que la contractació d’estes empreses de col•locació no ha servit per què els treballadors acomiadats troben treball. També reclamem que s’acabe amb la tortura psicològica dels treballadors i que anuncie la paralització de l’ERO i totes les accions que se’n deriven mentre els tribunals no tracten les demandes col•lectives i existisca un contracte-programa que garantitze la viabilitat futura de RTVV com a servei públic.